« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2014

Canon širom otvorio vrata kupcima i novinarima

Sredinom svibnja Canon je organizirao tiskovnu konferenciju i predstavljanje noviteta iz svoje ponude, kao i obilazak tvornice u njemačkom Poingu, kako bi se predstavnici medija uvjerili u stalni nadzor i ulaganje u kvalitetu te u pozornost koja se posvećuje detaljima prilikom proizvodnog procesa. Održana je i demonstracija novih uređaja iz serije imagePRESS i moćnog Infinistreama, ali i novih aplikacija, a Canonovi su stručnjaci bili na raspolaganju za razgovor o brojnim inovacijama.
Canon Europe, renomirani proizvođač na području rješenja za rad sa slikovnim materijalima za privatne i poslovne korisnike, tijekom svibnja je organizirao dvotjedno druženje sa svojim kupcima pod nazivom Canon for Business 2014, u prostorijama tvorničkog postrojenja i izložbenog prostora u Océ Costumer Experience centru u Poingu, nedaleko Münchena u Njemačkoj. Canon je poveo svoje kupce i predstavnike medija na putovanje kroz sve segmente svog poslovanja koji su utkani u korporacijsku filozofiju kyosei koja komunicira “zajednički život i rad za opće dobro”. Kupcima i poslovnim suradnicima je tako prezentiran Canonov istraživački i razvojni rad koji je rezultirao inovativnim proizvodima i uslugama te ispunio kreativne potrebe korisnika.

Kvalitetom udovoljiti individualnim zahtjevima
Kako su tom prilikom kazali, od fotografa amatera do profesionalnih tiskara, Canon svakom svojem korisniku omogućuje ostvarivanje vlastite strasti prema slici. Od osnutka 1937. godine s ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate, Canonova je strast prema snazi slike proširila njegovo djelovanje na brojna druga tržišta i rješenja poput digitalnih kompaktnih i SLR fotoaparata, profesionalnih snimateljskih objektiva, prijenosnih rendgenskih uređaja, višefunkcijskih pisača i produkcijskih tiskarskih strojeva, a uz sve te proizvode nudi i raznovrsne popratne usluge. Za novinare je organizirana tiskovna konferencija i predstavljanje noviteta iz Canonove ponude, kao i obilazak tvornice u Poingu, kako bi se predstavnici ‘sedme sile’ i sami uvjerili u stalni nadzor i ulaganje u kvalitetu te u pozornost koja se posvećuje detaljima prilikom proizvodnog procesa. Novinari su mogli sudjelovati i u demonstraciji proizvoda poput novog uređaja iz serije ­imagePRESS i moćnog Infinistreama, ali i novih aplikacija, te porazgovarati s Canonovim stručnjacima o inovacijama iz Canonova istraživačkog programa. A njih je mnogo, jer kako se moglo čuti od Jeppea Fransena, direktora proizvodnje Canon Europe, 8 % svog ukupnog prihoda Canon investira u istraživački program. Tako se u 2013. godini po broju registriranih patenata Canon svrstao na treće mjesto u svijetu, što neminovno dokazuje da je ta tvrtka uvelike okrenuta novim tehnologijama.

Izgradite budućnost tiskom
Na konferenciji za novinare govorili su David Preskett, direktor profesionalnog tiska u Canonu Europe, Peter Wolff, direktor komercijalne tiskarske grupe za Europu i Jeppe Fransen. Fokusirajući se na regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike, izvijestili su da u Canon EMEA radi 17.000 ljudi, koji pokrivaju 116 zemalja. Peter Wolff je predstavio rezultate novog petog Insight Reporta Canon Europe pod nazivom “Izgradite budućnost s tiskom” u kojem su uspoređena stajališta pružatelja usluge tiska s kupcima pa je vidljivo da ima puno elemenata zbog kojih pružatelji usluga mogu gledati pozitivno na budućnost. Većina prepoznaje potrebu za promjenom i činjenicu da će najveće prihode generirati unutar sljedećih pet godina, no svjesni su također da se moraju zalagati za identifikaciju ostalih područja rasta i međusobno razlikovanje.
Prezentiran je Canonov istraživački i razvojni rad koji je rezultirao inovativnim proizvodima i uslugama

Kako se na konferenciji za novinare moglo čuti, od povratne reakcije koju imaju od klijenata, jasno je da mnogi pružatelji tiskarskih usluga čine ispravnu stvar kako bi učinili svoje kupce zadovoljnima i isporučili vrijednost za novac. No također postoje određena područja poput višekanalne komunikacije individualnog tiska i web-to-print usluge, gdje razina svjesnosti kupaca o aplikacijama ili njihovoj upotrebi ne odgovara procjeni ili ponudi pružatelja usluga. To je razmimoilaženje jasan poziv na akciju za pružatelje usluga i bliskiji odnos s kupcima dok razvijaju svoje poslovanje.

Atraktivna tehnološka rješenja
Od novih tehnoloških rješenja tijekom dvotjedne prezentacije Canonovih proizvoda, posebna je pozornost posvećena strojevima imagePRESS C800, Océ ImageStream 3500 i Océ VarioStream 4000, a kupci su mogli prisustvovati i virtualnoj demonstraciji Projekta Niagara, Canonovoj ink jet razvojnoj tehnologiji koja će omogućiti osvajanje novih tržišnih segmenata. Demonstrirajući svoje kontinuirane napore da pružateljima tiskarskih usluga ponudi inovativnu tehnologiju koja će ispuniti njihove zahtjeve koji se stalno mijenjaju, predstavljen je novi produkcijski uređaj u boji za tisak na pojedinačne arke, seriju imagePRESS C800, čime je zaokružena ponuda uređaja u boji za taj segment poslovanja. Nova serija sastoji se od dva modela: uređaja imagePRESS C700 brzine ispisa 70 stranica u minuti te imagePRESS C800 koji nudi ispis 80 stranica u minuti. Uključuje provjerenu tehnologiju vrhunskog uređaja Canon image PRESS C7011, ali i nove inovativne elemente s ciljem ostvarivanja optimalne kvalitete otiska, produktivnosti i svestranosti u komercijalnim ispisnim okruženjima i prilikom ispisa unutar tvrtke. Zahvaljujući inovativnom dizajnu, image PRESS C800 nudi svestranost potrebnu za stvaranje sveobuhvatnih i inovativnih primjena na širokom rasponu medija za ispis, uključujući papire s teškim premazima ili omotnice, a može fleksibilno podnijeti sve – od malih naklada do složenih ispisa s promjenjivim podacima za personalizirane komunikacijske primjene.

Serija imagePRESS C800 može najvišom brzinom ispisivati i na arcima teškim do 220 gsm, bez žrtvovanja kvalitete otiska, a sve zbog ugrađene jedinice Advanced Twin Belt Fusing koja omogućuje visoke brzine ispisa do 80 slika u minuti na velikom broju medija. Zahvaljujući inovativnom indukcijskom zagrijavanju i hlađenju, koji omogućuju uređaju da pametno prilagođava radnu temperaturu da bi postigao visoku produktivnost kada ispisuje na različite vrste medija, serija imagePRES C800 nudi izuzetne brzine tiska. Uređaji iz te serije mogu tiskati obostrano na medijima težine do 300 gsm uz visokoprecizno pozicioniranje otiska na obje strane arka, što omogućuje tiskarama odrađivanje zahtjevnijih poslova bez ručnih intervencija i bilo kakvog utjecaja na produktivnost. Povećavajući učinkovitost prijenosa tonera, jedinica Elastic Intermediate Transfer Belt ugrađena u seriju imagePRESS C800 daje ovim uređajima impresivne mogućnosti rada s različitim vrstama medija i omogućuje im korištenje neravnih medija, poput recikliranih ili onih s teksturom. Napredna tehnologija ulaganja, u vidu novog višeladičnog ulagača za papir s tri nove tehnologije, sprječava pogrešno ulaganje čak i kada se koriste papiri s premazom. Upuhivanje zraka različitom brzinom, ovisno o vrsti i težini papira, zajedno s novim sustavom za kontrolu dijeljenja te novim materijalima, u ulagaču praktički eliminira potencijalno zaglavljivanje papira.

“Predstavljajući tržištu novu seriju imagePRESS C800 proširujemo portfelj naših digitalnih tiskarskih strojeva u boji i ispunjavamo zahtjeve za produkcijskim strojem koji nudi izuzetnu kvalitetu, performanse i fleksibilnost u primjeni za korisnike koji po opsegu ispisa nemaju potrebu za postojećom serijom imagePRESS C7011”, kazali su u Canonu. Svoje nove tehnologije predstavili su u dan kasnije na sajmu FESPA Digital održanom u Münchenu.

“Dok kupci tiskarskih usluga ukazuju da trebaju potporu u određenim područjima, pružatelji tih usluga, čini se, ne uzimaju tu činjenicu kao dovoljnu motivaciju da naprave potrebne promjene. Zbog toga se nadamo da će naši pružatelji usluga koji su bili prisutni na događanju Canon for Business 2014 u Poingu pronaći inspiraciju i motivaciju kako bi učinili potrebne promjene koje će im pomoći da budu bliskiji sa svojim kupcima”, poručili su iz Canona.

Priredila: Nataša Gajski Kovačić
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: