« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2013

Priča o uspjehu

Spoj tiskarske tradicije duge više od 44 godine i moderne digitalne tehnologije donosi rast poslovanja, uštede i nove izvore prihoda.
Godine 1969. godine, Zvonko i Marija Kerš osnivaju tiskaru Kerschoffset, nastavljajući obiteljsku tradiciju još iz davne 1930. godine. Dugogodišnja tradicija tako je postala temelj uspjeha te zagrebačke tvrtke. Ulažući neprestano u tehnologiju tiska, kao i u ljudski potencijal, ona danas broji 150 zaposlenika. Stručni tim Kerschoffseta na čelu s direktorom Danijelom Keršom konstantno usavršava i upotpunjuje proizvodni proces tvrtke.

Kodakov doprinos uspješnom poslovanju
Na tragu te tradicije unaprjeđenja poslovanja ulaganjem u najnovije i najkvalitetnije tiskarske tehnologije, prije točno godinu dana Kerschoffset d.o.o. je u suradnji s tvrtkom Kreativni tim d.o.o. Krešimira Ferenčine osnovao tvrtku Kerschoffset digitalna podrška d.o.o. i zajedno su od Kodakovog zastupnika, zagrebačke tvrtke Grafik.net d.o.o., naručili najnoviji model digitalnog tiskarskog stroja NexPress SX2700. Osim mogućnosti tiska na B3 formatu, i to na gotovo svim vrstama papira koje se koriste u ofsetu (više od 800 supstrata koje je certificirao Kodak), jedna od ključnih prednosti u odabiru upravo tog stroja bila je činjenica da NexPress kao poslovni model koristi koncept operaterski zamjenjivih komponenti, tzv. ORC (Operator Replaceable Components). Radi se o modelu gdje ključne komponente stroja o kojima ovisi kvaliteta otiska i trošak tiska operateri mijenjaju sami prema vlastitoj procjeni o stupnju kvalitete potrebne za svaki pojedini posao tiska, te se time izbjegava održavanje “po kliku” i čekanje na dolazak servisera ako treba zamijeniti neku od tih komponenti.

 Iskustva korisnika
Evo što operateri zaposleni u Kerschoffset digitalnoj podršci d.o.o. sami kažu o svojim iskustvima u radu sa strojem u proteklih godinu dana:
“Prošlo je točno godinu dana od početka proizvodnje na Kodak Nexpressu. Petodnevna obuka u Kodakovom centru u Kielu bila je dovoljna da se prođe tehnički dio operaterskog posla na stroju. Otprilike godinu dana je trebalo da, kao operateri, steknemo solidno iskustvo potrebno za efektivno upravljanje i rad sa svim aspektima ovog stroja...”

“Kodak Nexpress sustav baziran je na tzv ‘ORC - Operater Replaceable Components’ konceptu. U takvom sustavu predviđeno je da mi kao operateri sami pratimo, odlučujemo o promjeni i mijenjamo sve ORC komponente na stroju, što dolazak servisera svodi na nužni minimum. Dosta bitno je to da kod takvog sustava operater može odlučiti u stroju ostaviti komponentu koja je već prešla svoj predviđeni broj otisaka ako ocijeni da komponenta i dalje dobro funkcionira...”

“Kodak Nexpress može tiskati na većinu papira koji se trenutačno mogu naći na našem tržištu. Ograničenja su mu 350 grama i 400 mikrometara debljine...”
“Kvaliteta otiska s novim ORC komponentama se bez daljnjega može mjeriti s ofsetom. Stroj ne daje onaj klasičan digitalni presjajan otisak, nego se fino uklapa s mat, sjajnim ili ofsetnim papirima. Kako se radi o toneru, tj. suhim tintama, one se ne upijaju u papir pa nema velike razlike u otisku na premazanim i nepremazanim papirima. Kako se ORC komponente troše, tako kvaliteta otiska lagano pada dok ne dođe do točke kada pojedine komponente moraju biti zamijenjene, što je posao operatera ...”

“Kako je godina odmicala, a problemi su se otkrivali i rješavali, počeli smo stjecati sve više povjerenja u pouzdanost ove produkcijske mašine. U ovom trenutku, osim nekoliko sitnica, nemamo većih problema s radom stroja te vjerujemo da bi tako trebalo i ostati...”
 
Stroj za budućnost
Mi iz tvrtke Grafik.net radujemo se svakom pozitivnom osvrtu ljudi koji rade na opremi nabavljenoj od nas, jer to znači da smo kroz partnerski odnos doprinijeli uspješnom poslovanju i napretku našeg klijenta i partnera. U ovom slučaju, tvrtke Kerschoffset, koja je svoju tradiciju i reputaciju kvalitetne i pouzdane tiskarske kuće odlučila nastaviti nabavkom solidnog, pouzdanog i troškovno efikasnog digitalnog tiskarskog stroja Kodak NexPress SX2700. Zahvaljujemo im na ukazanom povjerenju i drago nam je da su nakon godine dana rada na stroju zaključili da nisu pogriješili u odabiru svog “stroja za budućnost”.

Pripremio: Nikola Paulić, Grafik.net d.o.o., Zagreb
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: