« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2013

Ekološka inovacija iz Mondija za izuzetne efekte

Ugodan opip i prirodna bijela boja papira BIO TOP 3® next predstavljaju posebne oblikovne elemente u LookBook-u – stilskoj kolekciji umjetničke fotografije i grafičkog dizajna, kao i probranoj doradi u ograničenoj nakladi.
Međunarodna kompanija za ambalažu i papir Mondi je, zajedno s tvrtkom Say Say Say Inc., kreativnom agencijom sa sjedištima u Beču i Parizu, kreiralo umjetnički i dizajnerski katalog, otisnut na papiru BIO TOP 3® next. LookBook prezentira rafiniranu kolekciju umjetničke fotografije i grafičkog dizajna, koja obuhvaća sljedeće teme: moda, tehnologija, umjetnost, luksuz, arhitektura, ljepota, dizajn i ljubav. Svojim reprodukcijama u crno-bijeloj tehnici te u boji, kao i u različitim tipografskim dizajnima i tehnikama oplemenjivanja, LookBook je katalog slika koji istovremeno djeluje i vanvremenski i au courant.
“Na temelju LookBook-a potencijal BIO TOP 3® nexta u grafičkom prenošenju na papir postaje opipljiv i očigledan. Prirodna bijela boja koju posjeduje BIO TOP 3® podvlači i pojačava suvremeni dizajn. Kod ilustracija ne dominiraju jaki kontrasti, kakvi se uobičajeno postižu papirima visokog bjelila. Slike govore same za sebe – i to je upravo ono što smo htjeli postići LookBook-om. Stoga neki od umjetnika koji su zastupljeni u Lookbook-u zahtijevaju da za njihove kataloge izložbi koristimo BIO TOP 3®", izjavila je Jutta Wacht iz tvrtke Say Say Say Inc.

Važna ekološka komponenta
Zbog odustajanja od optičkih osvjetljivača, te na temelju korištenja kisika za ekološki prikladno izbjeljivanje, BIO TOP 3® next se također može smatrati rafiniranim izborom za ekološki svjesne dizajnerske agencije i tvrtke, kojima je u jednakoj mjeri važan i ekološki profil papira. Johannes Klumpp, direktor marketinga i prodaje tvrtke Mondi Uncoated Fine Paper, Europe and International ustvrdio je da su prirodne značajke tog papira dizajnerski elementi koji utječu na estetiku – što je važno za kreativnu industriju, za izdavaštvo i za korporativni dizajn.
“U kreativnoj industriji prirodna bjelila i ugodan opip papira BIO TOP 3® next služe kao oblikovni elementi i daju tiskanim proizvodima jedinstveni stil i rafiniranost. LookBook je savršen instrument u dokazivanju te dimenzije. Kvaliteta tiska je izuzetna – i tiskarima i dizajnerima će upasti u oči zasićenost i ravnomjernost boja, posebice na velikim površinama crno-bijelog tiska ili tiska u boji”, dodaje Klumpp.
BIO TOP 3® na raspolaganju je u asortimanu: težine od 80 do 300 g/m², te u formatima od SRA3, do poluformata i velikog formata, pa sve do role – za korištenje u digitalnom tisku, ofsetu, grafičkoj pripremi i hibridnom tisku.
LookBook je otisnut u ograničenoj nakladi od 700 primjeraka. Dodatne informacije dostupne su na stranici www.mondigroup.com/lookbook.

Izvor: Mondi Group
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: