« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2013

Xerox uređaji za digitalni tisak pomažu tiskarima da ostanu konkurentni

Xerox rješenja za optimizaciju poslovanja

Rast ispisa u boji predstavlja poslovni cilj većine tiskara. Dva nova Xerox sustava za digitalni ispis olakšavaju dobivanje unosnijih poslova koji obuhvaćaju aplikacije od fotoknjiga i brošura pa do tiskovina za potrebe direktne pošte i kataloga.
Xerox Color J75 i C75 ispisni sustavi opremljeni su za različita okruženja, čime su obuhvaćene potrebe za ispis unutar tvrtki, fotokopiraonica, komercijalnih tiskara, kreativnih agencija, fotografskih studija i različitih odjela u tvrtkama. Značajke uređaja i raznovrsne mogućnosti uporabe medija za ispis privući će iskusne stručnjake za digitalni ispis, kao i one koji tek ulaze na tržište.
Jyske banka iz Danske na prvi se pogled oduševila uređajem Xerox J75, te je kupila dva sustava. “Tiskani materijali jedan su od načina na koji gradimo i održavamo odnos s našim klijentima. Xerox J75 nudi brojne, izrazito dobre značajke, a zauzima vrlo malo radnog prostora i pruža impresivnu kvalitetu ispisa”, rekao je Carsten Gaarde, menadžer Jysk banke zadužen za tiskane materijale.
Odgovarajući na zahtjeve korisnika glede preciznosti registracije stranice, oba sustava opremljena su novim alatima pomoću kojih je kupcima olakšano ostvarenje dobre konzistentnosti kvalitete otiska i maksimalizacija razdoblja neprekidnog rada uređaja.
Bez pomoći tehničara korisnici mogu lako automatizirati kontrolu registracije i podesiti ujednačenost nanosa tonera.

Xerox Color J75 Press
Za komercijalne tiskare koje proizvode materijale s dodanom vrijednošću u velikim količinama, Xerox Color J75 omogućava dodatnu produktivnost jer može ispisivati na svim vrstama papira, pa tako i na papiru gramature do 300 gsm, i to nazivnom brzinom od 75 stranica u minuti. Lako može uskladiti prepoznatljive boje tvrtke i industrijske boje pomoću Xerox programske opreme Automated Color Quality Suite (ACQS). Uz minimalnu intervenciju korisnika, zahvaljujući alatu Automated Color Quality Suite (ACQS) koji pokreće inline spektrofotometar i postavkama za uređivanje boja, može se postići precizna i pouzdana boja otiska.

ACQS
U srcu Xerox® Color J75 Press nalazi se ugrađen spektrofotometar koji omogućava funkcije Automated Color Quality Suite programske opreme (ACQS) za upravljanje bojama, čime se unaprjeđuje njihova stabilnost, točnost i konzistencija.
Procesi kalibracije i izrade profila su automatizirani, čime se štedi vrijeme operatera i postižu kvalitetniji rezultati.
Kalibracija uređaja jedan je od kritičnih elemenata upravljanja bojama. ACQS omogućava postavku automatskog kalibriranja po unaprijed utvrđenom rasporedu, čime se otklanja mogućnost da zaposleni operateri zaborave na raspored kalibracija. Uz to, automatska kalibracija otklanja mogućnost ljudske pogreške koja je moguća u slučaju ručnog kalibriranja i smanjuje vrijeme kada uređaj nije u funkciji.
Uspješnost uređaja povećava se zahvaljujući programskim rješenjima uređaja koja nude Xerox i njegovi partneri. Ta rješenja čine pripremu i proizvodnju svih tiskovina, od razglednica do knjižica, jednostavnijom.
Tiskare mogu kreirati i personalizirane marketinške kampanje zahvaljujući programskom rješenju razvijenom u Xeroxovoj poslovnoj jedinici XMPie®.

Xerox Color C75 Press
Xerox Color C75 olakšava pokretanje ili širenje poslovanja digitalnog tiska. Ispisuje brzinom od 75 stranica u minuti na nepremazanom i do 51 stranice u minuti na premazanom papiru i na taj način otvara mogućnosti povećanja zarade.
Napredne značajke skeniranja i kopiranja omogućavaju učinkovite radne procese, što je velik plus za tvrtke koje tek ulaze na digitalno tržište. Opcionalne mogućnosti mobilnih i cloud rješenja omogućuju tiskarima nove načine poslovanja, jer se ispis može naručiti ili pokrenuti s pametnih telefona, tableta, prijenosnih ili osobnih računala, uz sigurnosne postavke. Ulazne jedinice namijenjene su papiru do SRA3 formata i pojednostavljuju poslovanje svojim kapacitetima, naročito pri radu s papirom veće težine i za zahtjevnije aplikacije.
Na raspolaganju su, između ostalih mogućnosti, izlazne jedinice s automatskom izradom knjižica i obrezivanjem, koje ubrzavaju procese dorade. Nova ponuda iz Xeroxa modularni je sustav rezača koji omogućavaju trostrano obrezivanje knjižica, što pak omogućava izradu kompletnog proizvoda u jednom prolazu.
Uz C75, na raspolaganju su tri različita print servera: EFI Fiery ugrađeni server, EFI EX Fiery eksterni server, te eksterni Free Flow Print Server.
Uz J75, korisnik može birati između EFI EX Fiery eksternog servera i eksternog Free Flow Print Server.

Izvor: Xerox
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: