« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2013

Canonova rješenja širokog formata

Najširi portfelj u industriji

Od 1. listopada ove godine Canon CEE preuzeo je potpunu odgovornost za poslovanje Océa (s izuzetkom proizvoda s neprekinutim ulaganjem) u 24 zemlje u regiji CENTRALNE i istočne europe. Komercijalne aktivnosti s kombiniranim portfeljom Canona i Océovih proizvoda iz kategorija profesionalnog tiska i ispisa širokog formata sada obavlja kombinirana mreža partnera koja surađuje s lokalnim podružnicama ili predstavništvima Canona CEE.
Na teritoriju Hrvatske, Canon Croatia d.o.o. aktivno surađuje s partnerima K.S.U. d.o.o., Velika Gorica, i Pro Signum d.o.o., Zagreb, donoseći izvanrednu vrijednost korisnicima.
Kao rezultat integracije, kupci mogu uživati u punim prednostima širokog portfelja proizvoda, rješenja i usluga koje nudi Canon. Canonova rješenja širokog formata uključuju pisače iz serije imagePROGRAF, Océ ColorWave i Océ PlotWave: idealna rješenja za precizan i produktivan ispis u inženjeringu te arhitektonskim i konstrukcijskim segmentima.

Océ PlotWave – uštede vremena i novca
Canon je u studenome obogatio svoju ponudu uređaja širokog formata predstavljanjem pisača Océ PlotWave 340 i Océ PlotWave 360. Ti uređaji namijenjeni su inženjerima i tehničarima koji rade na projektima s vanjskim partnerima putem online portala ili servisa u oblaku i koji traže veću fleksibilnost od višefunkcijskih sustava za ispis.
Océ PlotWave 340 i Océ PlotWave 360 opremljeni su novom kontrolnom pločom Océ ClearConnect koja je osjetljiva na dodir i podržava multi-touch. Proizvedena sličnom tehnologijom kao tabletna računala, ova kontrolna ploča omogućuje operaterima da otvore dokument te ga zumiraju i u njemu se pomiču kako bi provjerili bitne detalje.
Novi pisači datoteke mogu preuzeti izravno iz servisa za pohranu u oblaku, a isto tako ih i skenirati u neki od tih servisa – što pojednostavljuje radni proces i suradnju s udaljenim članovima projekta. Značajka istovremenog obavljanja različitih operacija omogućuje korisnicima da na njima kopiraju ili skeniraju, dok uređaji istovremeno ispisuju.
Océ PlotWave 340 i Océ PlotWave 360 mogu izbaciti do šest ispisa po minuti, praktički bez ikakvog vremena zagrijavanja, zahvaljujući tehnologiji Océ Radiant Fusing. Od klika koji pokreće ispis pa do ispisanog dokumenta u korisnikovim rukama proći će manje od 40 sekundi, u usporedbi s četiri minute koje su tipične za konvencionalne pisače. Oba uređaja nude visoku razlučivost ispisa od 600 x 1200 tpi.

Océ ColorWave 900 – nova razina kvalitete i brzine
Taj digitalni pisač nove generacije nudi i do petnaest puta veću brzinu od drugih dostupnih tintnih sustava. Pisač je projektiran posebno za GA, CAD i GIS tržišta, a nudi vrhunski digitalni tijek rada, produktivnost, manje operativne troškove i veću fleksibilnost pri kraćim i personaliziranim poslovima ispisa. Océ ColorWave 900 temelji se na Memjetovoj tintnoj tehnologiji, a nudi osnovnu brzinu ispisa veću od 1100 m2/h. Uz 3,4 milijarde kapljica od 1,2 pikolitre vodene tinte u sekundi, pisač podržava razlučivost od 1600x1600 tpi. Odlikuje se impresivnim ukupnim ulaznim kapacitetom od 1200 metara. Otisnuti materijali režu se i isporučuju – suhi i spremni za korištenje – u jedinicu za slaganje velikog kapaciteta s dvostrukim ladicama za isporuku, koje omogućuju istodoban ispis i odlaganje te tako dodatno povećavaju iskoristivost uređaja i produktivnost.
Idealan za brojne primjene, primjerice materijale za prodajna mjesta, izložbe i sajmove, materijale na pultovima i podovima, tehničke crteže te karte, Océ ColorWave 900 atraktivno je rješenje za tiskare koji se bave tiskom širokog formata i žele radikalno povećati produkciju te za komercijalne tiskare koje traže snažno, a ekonomično rješenje za istraživanje novih prihodovnih kanala.

imagePROGRAF iPF6400S i iPF8400S s osam boja
Novi modeli imagePROGRAF namijenjeni su produkciji velikog kapaciteta, a oba se odlikuju spremnicima s tintom s podrškom za hot swapping i novim senzorom za gustoću boje.
Te značajke korisnicima u sektoru produkcije, izrade probnih otisaka, fotografije i dizajna jamče vrhunsku kvalitetu slike i neprekinut ispis u čitavoj liniji modela s osam boja formata od 24 inča do 60 inča.
Pisač imagePROGRAF iPF6400S opremljen je neobaveznim spektrofotometrom kojim se podržava iznimno precizno upravljanje bojama, te programskom opremom Colour Calibration Management Console. U kombinaciji s tehnologijom “Calibration Link” korisnici mogu upravljati dosljednošću boja na više modela s osam boja, čime se znatno pojednostavnjuje administracija.
Dodatne značajke, primjerice automatska kompenzacija mlaznica, slanje izvješća o pogreškama e-poštom i obavijesti o zamjeni potrošnog materijala, čine taj pisač idealnim za produkcijska okruženja jer podržavaju neprekinutu produktivnost u situacijama u kojima je najvažnija.
Korisnici uvijek na prvom mjestu
Canon uvijek osluškuje potrebe i očekivanja korisnika, pa se ova najnovija ažuriranja temelje na tim povratnim informacijama te, kao i uvijek, omogućuju ponudu još naprednijih i svestranijih proizvoda. S proširenim portfeljom proizvoda, usluga i jačim timom partnera, Canonova ambicija je rasti još brže kako bi postao tvrtka broj jedan u industriji ispisa.

Izvor: Canon Croatia d.o.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: