« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2012

Kodak NexPress 2700 u Kerschoffsetu

Pojačani digitalcem

Kerschoffset Zagreb poznato je ime u grafičkoj branši. To se ne može poreći. No isto tako, ime je koje se veže uz ofsetni tisak. I tako je još od 1969. godine. Ove smo se godine odlučili za veliku prekretnicu u našem poslovanju. Možda se trebam preciznije izraziti, odlučili smo pojačati naš pogon, i to u segmentu digitalnog tiska.
Zašto smo se odlučili za taj korak? Ponajviše jer tržište diktira cijene. Svi znamo koji segment tržišta pokriva rotacija, koji ofset, koji digitalni tisak i derivacije tih tehnika. No zašto ne pokušati izaći i na onaj dio tržišta koji graniči s digitalnim tiskom iz arka i ofseta?! Ipak, tim strojem možemo po konkurentnijim cijenama ponuditi našim klijentima uslugu tiska manjih naklada, gdje je ofset još uvijek, zbog same pripreme stroja i cijene repromaterijala, nepovoljniji, radi, složit ćete se, većih troškova. Zašto ne ući u takva ulaganja, reorganizaciju, kad je već prilika, uvjeti nikad bolji, cvjetaju “ruže” svima, pa tako i nama... To je bila šala, naravno. Realnost je da tržište traži kvalitetu po sve nižoj cijeni, a to znači instalaciju novih tehnologija i optimizaciju pogona kako bi taj uvjet mogao biti ispunjen. Stoga smo se odlučili za jedan prilično moćan stroj, jedan od novijih modela na tržištu - Kodak NexPress 2700. I što dalje reći, osim – konkurencijo, evo nas pored vas, jači i spremniji za tržište no ikad do sad!


Kodak NexPress 2700

Da, to je taj novi stroj kojim smo ojačali pogon ove godine. I tome smo pristupili vrlo ozbiljno. To znači veća ulaganja od kupnje samog stroja. Pogon je preuređen, kolege su odradile obuku i napokon je sve spremno. Ono što taj stroj možda čini drugačijim od onih koje često viđamo u Hrvatskoj je prije svega B3 format tiska. Često su strojevi u digitalnom tisku na arke ograničeni A3+ formatom. S obzirom da smo ipak prošli školu ofseta i pogon se ipak bazira na ofsetnoj tehnici iz arka, bitno nam je po potrebi kombinirati te dvije tehnike tiska, ovisno od naloga do naloga. Također, uređaj je peterobojan. Znači, moguć je tisak iz kolora, a ako se pokaže potreba, u petom verku moguće je koristiti lak kao zaštitni premaz. Također, velika je prednost mogućnost ulaganja premazanih papira do 350g/m2, ali isto tako i raznih nepremazanih, strukturiranih ili recikliranih papira, kao i nekih drugih specijalnih papira koji se standardno koriste i u ofsetnom tisku. I tako ukupno više od 600 certificiranih materijala, sto vrsta papira, folija i sl. Savršen dodatak na postojeći ofsetni pogon.

Na slici 1 je službena specifikacija koju je moguće vidjeti na stranicama proizvođača i usporedba pojedinih modela serije NexPress. Kolege grafičari, poželite nam sreću!

Kodak NexPress SX2700 - tehničke karakteristike
 Brzina otiska (jednostrano):
(osnovna konfiguracija)
5.000 A4 otisaka/sat
4.545 C4 otiska/sat
3.409 B4 otisaka/sat
2.500 A3 otisaka/sat
2.272 B3 otiska/sat
 Brzina obostranog tiska 4/4 ili 5/5 iznosi polovicu brzine jednostranog tiska
 Tehnologija otiskivanja: Suha elektrofotografija, 600 dpi, multi bit
 Veličina otiska: Max: 34,6 x 51,4 cm
 Veličina tiskovne podloge: Max: 35,6 x 52,0 cm
  Min: 27,9 x 20,0 cm

 Težine papira:

Nepremazani: 60g/m2 do 350g/m2
Premazani: 80g/m2 do 350g/m2
 Tiskovne podloge: Papir: nepremazni, mat premazni, sjajni premazni, cast premazni i teksturirani, bezdrvni, reciklirani, uključujući širok spektar ofsetnih papira
  Specijalne tiskovne podloge: nepremazne, mat premazne i sjajne premazne naljepnice, podložene transparentne i odabrane opaque folije
 Sustav višestrukog ulaganja: 2 ulagača za 1000 listova: 10 cm visine (80 g)
2 ulagača za 4500 listova: 45 cm visine (80 g)
 Standardni izlagač: Visokokapacitetni izlagač (HCD)
• ukupni kapacitet 5.000 araka (50 cm)
• kolica
 Izlagač za probne otiske kapacitet 500 araka (10 cm)


 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: