« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2012

HP Indigo 7600

Premijere iz HP Indiga

HP Indigo je 14. ožujka službeno predstavio nove digitalne tiskarske strojeve koji predstavljaju vrhunsko dostignuće i veliki napredak u mogućnostima i produktivnosti, čineći digitalni tisak još isplativijim i učinkovitijim u odnosu na analognu ofsetnu produkciju.
HP je na ovogodišnjem predstavljanju noviteta u Tel Avivu, Izrael, prikazao prisutnima nova rješenja u području komercijalnog tiska, kao i tiska etiketa i ambalaže, dajući na taj način pregled onoga što će biti prikazano na ovogodišnjem najvećem sajmu grafike na svijetu, Drupi, koji će se održati, podsjećamo, u Düsseldorfu od 3. do 16. svibnja.


Novi B2 HP Indigo stroj ruši granice

Na najvećem digitalnom štandu na sajmu HP će posjetiteljima predstaviti najveći broj digitalnih rješenja:
• HP Indigo 10000 Digital Press – prvi digitalni tiskarski stroj ofsetne kvalitete u B2 formatu (750 x 530 mm), namijenjen za tisak svih komercijalnih ofsetnih poslova. HP Indigo 10000 će biti dostupan sljedeće godine nudeći vrhunsku kvalitetu i visoku produktivnost.
• HP Indigo 7600 i 5600 modeli s dodatnim opcijama umnogome unaprjeđuju poslovanje dodajući niz novih mogućnosti. Unaprjeđenja će također biti dostupna i dosadašnjim korisnicima HP Indigo 7500, 7000 i 5500.


Sve kvalitete HP Indigo strojeva sada u B2 formatu

HP Indigo 10000 digitalni stroj B2 formata omogućava učinkovitiju impoziciju za veliki broj standardnih komercijalnih poslova, ostvarujući na taj način veću produktivnost uz smanjenje troškova. Stroj će biti dostupan početkom 2013., donoseći ofsetnu kvalitetu tiska koja je dugo godina krasila 98 posto komercijalnih poslova tiskanih na HP Indigo tiskarskim strojevima.
Kombinacijom učinkovitosti, postignute B2 formatom i visokom produktivnošću, klijentima je omogućeno da prenesu veliki broj poslova s ofsetnog tiska u digitalni. HP Indigo 10000 tiska 3450 araka na sat u standardnom načinu, nudeći 33 posto bržu produkciju, od 4600 kolornih araka na sat, korištenjem jedinstvenog HP Indigo Enhanced Productivity Mode (EPM). EPM omogućava klijentima da ostvare veću produktivnost u smjeni uz smanjenje troškova, ubrzavajući vrijeme isporuke i povećavajući zaradu. Stroj omogućava mjesečnu produkciju od nevjerojatnih dva milijuna araka.
HP Indigo 10000 podržava medije od 75 do 450 mikrona debljine i kompatibilan je sa širokim spektrom tiskovnih podloga certificiranih za HP Indigo 7600 digitalne strojeve. Kreiran za visoku produkciju i visoku kvalitetu tiska, taj stroj također nudi:
• do sedam kolor jedinica, nudeći vjerodostojan tisak PANTONE® boja
• manje prekida u smjeni, korištenjem aparata za ulaganje koji čine paletna jedinica 1 m visine i dvije ladice kapaciteta od 7 500 araka
• napredni, zatvoreni sustav kontrole koji uključuje kamere za registraciju, in line spektrofotometar i HP Vision System tehnologiju
• visokoautomatiziran sustav zamjene blanketa i ploča (PIP).

Novi HP Indigo 7600 digitalni stroj povećava produktivnost, automatizaciju i fleksibilnost

Izlaganje na stroju je kompatibilno sa svim standardnim sustavima za završnu obradu koju posjeduje većina klijenata. Pored toga, HP kontinuirano radi s najvećim svjetskim proizvođačima strojeva za završnu obradu, kako bi unaprijedili i što je moguće više automatizirali kompletan proces.


Brža proizvodnja i novi efekti - HP Indigo 7600

Izgrađen na uspjehu HP Indigo 7000 i 7500 modela, novi HP Indigo 7600 digitalni stroj povećava produktivnost, automatizaciju i fleksibilnost.
HP Indigo 7600, koji će službeno biti dostupan na Drupi, tiska 120 A4 strane u minuti (ppm) u standardnom načinu, ujedno nudeći 33 posto bržu produkciju od 160 strana u minuti korištenjem EPM-a.
Stroj uvodi jedinstvene visokokvalitetne efekte koji klijentima omogućavaju kreiranje niza različitih dekoracija za pozivnice, čestitke, luksuzne proizvode, brošure i ostale tiskane materijale. Šireći mogućnosti stroja, specijalni efekti uključuju:
• visoki tisak; korištenjem nekoliko nanosa boje, kreira se slika visine do 50 mikrona
• teksturni efekt reljefnih udubljenja ili ispupčenja dobiven kreiranjem klišeja na samom stroju za manje od tri minute
• digital watermark za dokumente koje je potrebno dodatno osigurati.
Mogućnost stroja da klijentima pruži visokokvalitetni proizvod podržana je i mogućnošću korištenja više od 2500 premaznih, nepremaznih i specijalnih podloga trenutačno certificiranih za korištenje na HP Indigo 7xx0-seriji digitalnih strojeva. Gotovo sve mogućnosti novog HP Indigo 7600 stroja bit će ponuđene kao dodatne opcije postojećim korisnicima HP Indigo 7000 i 7500 modela.


Nove poslovne mogućnosti - HP Indigo 5600

HP Indigo 5500 digitalni stroj je najprodavaniji model u povijesti Indiga, s više od 1 500 jedinica instaliranih širom svijeta od njegova pojavljivanja u svibnju 2007. godine. Na iskustvu i uspjehu tog stroja HP Indigo je kreirao novi HP Indigo 5600 digitalni stroj.
Dostupan sada, HP Indigo 5600 tiska 68 A4 stranica u minuti u standardnom kolor modu, 136 stranica u minuti za poslove u dvije boje i 272 stranice u minuti za jednobojne poslove. Kao dodatak, stroj uvodi EPM kao novinu omogućavajući tisak 90 stranica u minuti za kolorne poslove.
Stroj omogućava i tisak u boji u jednom prolazu - “One Shot” mod, pružajući klijentima mogućnost da uđu na nova tržišta: plastične kartice, aplikacije tiskane na Teslinu, PVC-u (polyvinyl chloride), PET-u (polyethylene terephthalate), PC-u (polycarbonate) i drugim sintetičkim supstratima. Stroj jednostavno prelazi s jednog na drugi režim rada, omogućavajući klijentima da miješaju poslove.
Nova crvena-fluorescentna nevidljiva boja nudi korisnicima HP Indigo 5600 digitalnog stroja mogućnost tiska sigurnosnih aplikacija, ID kartica, ulaznica, vrijednosnih kupona...
Opcija tiska bijele boje klijente uvodi na novo tržište dajući im mogućnost tiska na transparentnim materijalima, a uz kombinaciju Color Logic softvera moguće je postići i metalik efekte. Sve te mogućnosti će od ljeta biti dostupne i postojećim korisnicima HP Indigo 5500 strojeva.
Nakon najave svih navedenih noviteta, ostaje nam samo čekati Drupu i uživo se uvjeriti u vrhunske tehnološke mogućnosti digitalnih strojeva i rješenja iz HP Indiga, koji poziva sve zainteresirane da dođu na Drupu u halu 4.

Pripremio: Vojislav Ilić, Professional Printing Solutions d.o.o., Srbija

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: