« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2011

:Jeti 3020 Titan UV flat bed pisač

Veliki pisači, velikih mogućnosti

:Anapurna i :Jeti pisače velikog format odlikuje robustan dizajn, pouzdan rad, odličan omjer kvalitete i brzina tiska i neograničena mogućnost unutrašnjih i vanjskih primjena: tisak plakata, banera, billboarda, POS displeja, backlita, zastava, oslikavanje interijera, oslikavanje vozila...
Anapurna pisači
:Anapurna serija sadrži ukupno 7 modela hibridnih UV Ink Jet pisače širine 160 do 250 cm i brzina ispisa do 54 m2/h. Modeli ove serije idealno su rješenje za srednje i veće korisnike koji traže univerzalni pisač za tisak na krute ploče i materijale u rolama. Kod :Anapurna pisača transport medija je pomoću stola s rotacionim pokretnim remenom i vakumskim prianjanjem. Ovaj način transporta omogućuje izuzetno precizan ispis na krute ploče debljine do 45 mm i jednostavno prebacivanje na rad s materijalima u rolama uz korištenje ugrađene roll-to-roll jedinice.
Svi :Anapurna pisači uz vrhunsku kvalitetu ispisa odlikuju se automatskom kontrolom vakuma, vrlo preciznim transportom medija, dobrim prianjanjem materijala za ispis (vakum stol podijeljen je na više dijelova što osigurava dobro prianjanje i manjih predložaka), poluatomatskim pozicioniranjem i mjerenjem visine medija. Dodatno, ovi pisači koriste novu generaciju fleksibilnih UV tinti čime se značajno širi mogućnosti primjene na poslove koji su tradicionalno bili rezervirani za pisače sa solventnim, ekosolventnim i sublimacijskim tintama (npr. oslikavanje vozila, zastave, tisak na tekstil i druge primjene).
Novi modeli :Anapurna M2050 i :Anapurna M1600 nude kombinaciju produkcijske brzine i mogućnosti tiska bijele boje. Kod većeg :Anapurna M2050 modela povećana je i širina prihvata medija na 207 cm što omogućuje rad s pločama u dimenziji 203x305 cm (standardna dimenzija za većinu PVC ploča). Pisači su standardno opremljeni s mnogim naprednim funkcijama kao što su crash senzori koji sprečavaju udarce glave o podlogu, ionizacijska šipka i uređaj za skidanje statičkog elektriciteta s medija, touch screen monitor, RIP ugrađen u pisač i drugo. Uz pisač se standardno isporučuje roll-to-roll opcija te ukupno 4 stola za krute ploče što omogućuje rad s pločama preko 3 metra duljine.
JETI pisači
Pod ovim imenom grupirani su industrijski flat bed, ­roll-to-roll i flat-to-roll pisači širine ispisa do 500 cm. :Jeti pisači namijenjeni su za veće korisnike koji traže specijalizirane produkcijske uređaje s brzinama ispisa većim i od 200 m2/h. Ponuda uključuje flat bed UV pisače za ispis na krute materijale, UV i solventne roll-to-roll pisače namijenjen za rad s materijalima u rolama i AquaJet pisače sa sublimacijskim tintama na vodenoj bazi i ugrađenom jedinicom za toplinsko učvršćivanje tinte (sublimacija) za direktan ispis na tekstilne materijale. U ponudi su tzv. flat-to-roll pisači koji uz standardni flat bed način rada (materijal na koji se tiska uz pomoć vakuma stoji fiksno na stolu koji se pomiće zajedno s pločom na koju se tiska) pogodan za ispis na krute ploče omogućuju i ispis na materijale iz role.

Pripremio: dr.sc. Mladen Široki, ZINA d.o.o., Zagreb


 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: