« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2011

Xeikonov svijet digitalnog tiska

Majstori svog zanata

Digitalni tisak danas uspješno i učinkovito odgovara na različite izazove i ispunjava sve veće potrebe kupaca. Zbog toga oprema mora biti pripremljena za male naklade, vrijeme izrade kratko, a isporuka u dogovorenom roku. Danas je sve te zahtjeve moguće ispuniti zahvaljujući digitalnom tisku.
Većina na tržištu dostupnih strojeva za digitalni tisak funkcionira na principu kserografskog postupka koji se koristi u bilo kojem laserskom ili led printeru, odnosno fotokopirnom uređaju. Kserografiju je 1937. godine otkrio Cherster Carlson, a prvi se put u komercijalnom proizvodu pojavila pedesetih godina prošloga stoljeća u stroju kojeg je proizvela tvrtka Xerox. Riječ kserografija složenica je dvije grčke riječi i u slobodnom bi prijevodu značila “suho pisanje”. Da bismo dobili otisak na papiru potreban je bubanj kojeg statičkim elektricitetom nabijemo i na koji projiciramo sliku led diodom, odnosno laserom (ili na starijim fotokopirnim strojevima kroz sustav objektiva). Tamo gdje laserska zraka, odnosno svjetlost padne na bubanj, naboj nestaje, a na bubnju ostaje latentna (nevidljiva) slika. Potom magnetizirani valjci na bubanj nanose suhu boju (toner). Zrnca boje (tonera) su statički nabijena, ali suprotnim polom, tako da se prolaskom preko bubnja zrnca boje zalijepe na bubanj. Zatim iz­me­đu led diode i bubnja provučemo tiskovni materijal koji je također nabijen statičkim elektricitetom istog pola kao i bubanj. S obzirom da papir sadrži statički naboj snažniji od onoga na bubnju, toner se prenese na tiskovni materijal koji potom prolazi kroz sustav valjaka koji utisnu toner u strukturu papira te ga visokom temperaturom zapeku i “zalijepe” na površinu papira.
Jedan od najvažnijih parametara kod digitalnog tiska (a koji u najvećoj mjeri utječe na kvalitetu tiska) je veličina jednog zrna tonera i ukupna debljina tonera na površini otisnutog papira. Zrnce tonera može biti promjera i nekoliko mikrona, što je manji promjer to je moguće postići veću kvalitetu tiska. Kod Xeikona je taj promjer na početku iznosio osam mikrona, što je za posljedicu imalo dosta lošiju kvalitetu tiska u usporedbi s ofsetnim tiskom. Međutim, danas nakon gotovo 15 godina, debljina zadnje verzije tonera iznosi pet mikrona pa je kvaliteta tiska na razini ofsetnog tiska.
Koje su prednosti digitalnog tiska u odnosu na klasične tiskarske tehnologije?
• brzina izrade (Print On Demand)
• tiskanje malih naklada
• mogućnost tiskanja na različite materijale (papir, sintetički i samoljepljivi materijali, tekstil, itd.)
• mogućnost tiskanja promjenljivih podataka (numeracija, personalizacija itd.)
• vrlo kratko odzivno vrijeme (od trenutka ubacivanja CD u kompjutor pa do prvog otiska treba samo nekoliko minuta).

Interes za digitalni tisak u stalnom porastu

U vrijeme kada se tiskaju sve veće naklade i kada je konkurencija sve veća i jača, vrijeme izrade postaje jedan od najvažnijih čimbenika proizvodnje. Tržište je prepuno klasičnih strojeva, a konkurencija radi sve veći pritisak na cijene, tako da je od velike važnosti postala kvalitetna i kompletna ponuda tiskara. Kako povećati dobit tvrtke? Kako povećati prodaju? Sve su to pitanja s kojima se susrećemo svaki dan. I gdje je rješenje? Svakako u digitalnoj tehnologiji tiska.
Puno tvrtki u grafičkoj industriji spremno je investirati u digitalnu tehnologiju, međutim nemaju svi koji nude usluge digitalnog tiska i uspjeha. Problem leži u načinu. Sasvim je prirodno da tradicionalni tiskari na digitalni uvijek gledaju kroz oči ofsetnog tiska. To znači da je uspjeh digitalnog tiska samo u tisku malih naklada. No, krajnji kupci došli su do zaključka da je gotovo svejedno naruče li 3000 ili 5000 primjeraka (na kraju uvijek naruče 5000 primjeraka). Međutim, nisu naručili 300 odnosno 500 primjeraka jer su pretpostavili da je to preskupo, premda bi time izbjegli troškove skladištenja dok se nabavna cijena po primjerku zbog toga ne bi bitno promijenila. U takvom su ih razmišljanju tiskari i ostavili. Naravno, sam tiskar s takvim malim narudžbama neće doći do velikog volumena tiska i zbog toga je u pitanju brzi povrat investicije.
I tako dolazimo do pitanja oko kojeg se najviše razgovara prvenstveno u većim grafičkim kućama, a to je, je li digitalni tisak stvarno tehnologija koja daje veću dodanu vrijednost  i veću dobit kao ofsetni tisak? S obzirom na to u digitalnom tisku postoji mogućnost tiskanja promjenljivih podataka (numeracija, personalizacija, individualizacija) to je svakako moguće. No, kako tiskar može prodati tu dodanu vrijednost? Pravim postupkom mora doći do kupca i proslijediti ideju o tome kako krajnji korisnik može optimizirati svoje radne procese i smanjiti troškove. Kod ovakve analize kao rezultat ne dolazi samo digitalni tisak, nego i ofsetni tisak jer na kraju krajeva među tim tehnologijama postoji određena veza. Međutim, na taj način na tržište dolazi svega nekoliko tiskara. Činjenica je da se korisnici sve više raspituju o mogućnostima koje nudi digitalni tisak. Statistike pokazuju da zadnjih nekoliko godina količina kolor digitalnog tiska svake godine poraste od 20 do 25 posto. Što je nekad bilo izazov, sada je to velika poslovna prilika: Biti korak ispred zahtjeva kupaca!

Nešto o Xeikonu

Xeikon je bio pionir u uvođenju kolor digitalnog tiska u svijetu. Tržište je ovu ideju jako dobro prihvatilo jer je ovakav način izrade manjih naklada cjenovno bio puno jeftiniji od drugih tehnologija tiska. Najvažnije prednosti Xeikona su:
• najbrži profesionalni digitalni tiskarski stroj na tržištu koji može tiskati s pet boja
• jako je fleksibilan kod samog djelovanja i kod upotrebe različitih vrsta materijala
• možete otisnuti proizvod minimalne veličine od nekoliko milimetara dok maksimalna dužina nije ograničena.
Suradnja za nove poslovne mogućnosti

U partnerstvu s talijanskim MOSS-om, tvrtkom specijaliziranom za tehnologije dekoracije ambalaže, Xeikon se koristi za tisak na bešavne tube, aluminijske zatvarače i slične proizvode. Tehnologija termotransfera omogućuje ukrašavanje raznih plastičnih i ostalih spremnika putem digitalnog tiska. U prvoj fazi ovog procesa, Xeikon 3500 ispisuje etikete potrebne za termotransfer na željene proizvode. Sljedeći korak je montiranje role s etiketama u aplikator MOSS gdje se tehnologijom termotransfera nanose na željene proizvode.
Rezultat je digitalno otisnuta dekoracija visoke kvalitete koja je otporna na vodu i mehanička oštećenja. Uz navedeno, pomicanjem faze dekoracije niz proizvodni lanac povećava se operativna fleksibilnost jer su tradicionalne tehnike (ofset ili sitotisak) zahtijevale tisak u samom početku proizvodnog procesa.

Nova linija za doradu DCoat500
Nakon predstavljanja stroja Xeikon 3500 širokog formata za digitalni tisak etiketa i ambalaže, Xeikon je odgovorio na zahtjeve klijenata dopunjavanjem tog rješenja širom konverterskom linijom. D-Coat500 je posljednji doradni stroj u seriji u kojoj se nalaze i D-Coat 330, U-Coat 500 i miniD-Coat 330. S tom prinovom u svom portfelju Xeikon nudi jedinstveno rješenje za kompletnu proizvodnju etiketa/ambalaže, od pripreme i tiska do dorade materijala iz role širine do 500 mm (20’’).
Ovisno o proizvodnim potrebama, D-Coat 500 se može instalirati linijski ili zasebno, što dokazuje da se radi o rješenju koje pruža iznimnu fleksibilnost. D-Coat 500 omogućuje separativno nanošenje UV ili disperzijskog laka, odnosno laminiranje kao i samo izrezivanje.
Općenito se kao velika prednost digitalnog tiska ističe činjenica da je njime bez problema moguće otisnuti više različitih poslova jedan za drugim, a da zbog toga ne treba zaustavljati stroj. Naime, ako kalkulirate troškove pripreme kod drugih tehnologija tiska moguće je zaključiti da je digitalni tisak prilično rentabilniji za manje naklade, odnosno za sve one poslove gdje se pojavljuju promjenljivi podaci.
Pored visoke brzine, različiti modeli Xeikon strojeva nude mogućnost tiska u 5 boja, od kojih peta boja može biti posebna “spot” boja, može biti bijela pokrivena boja, žuta i nevidljiva zaštitna boja – vidljiva pod UV svijetlom. U osnovi taj toner ima veću otpornost što je jako dobro, s obzirom da su sami proizvodi često izloženi vlažnim skladištima, jakoj svjetlosti, niskim temperaturama (zamrzavanje prehrambenih proizvoda) i slično. Tehnologija koju Xeikon upotrebljava ekološki je potpuno besprijekorna, a i sam proces tiskanja je vrlo stabilan od prvoga pa do zadnjeg otiska. Svi Xeikonovi potrošni materijali imaju certifikat za upotrebu s prehrambenim proizvodima i potpuno su bez mirisa, tako da se mogu otisnuti bez problema i biti u izravnom kontaktu s prehrambenim proizvodom. Na Xeikonu otisnuti proizvodi mogu pokriti praktički sva tržišta i to od domaćinstva do kemijske industrije pa čak i farmaceutsku koja ima vrlo visoke zahtjeve.
Za samo djelovanje stroja brine se kompjuterski dio stroja (front-End – DFE) X-800 koji je potpuno otvoren i modularan te sadržava opsežne PrePress funkcije i vrlo brzi ADOBE RIP. Na tom području Xeikon praktički nema ograničenja. RIP se isporučuje sa samim strojem i jako se dobro podudara s tiskom promjenljivih podataka iz različitih aplikacija i baze podataka.

Xeikon 3000

Jedinstvena kombinacija mogućnosti adresiranja 1200x3600 dpi i četverobitna varijabilna gustoća točke vlasnicima Xeikona serije 3000 nudi raskošnu paletu boja i postizanje finih kontrasta. Oštri i jasni detalji omogućuju tisak dodatnih elemenata kao što je mikrotekst kojim se može spriječiti krivotvorenje.
Serija Xeikon 3000 koristi biblioteku rastera Pericles, dok se linijatura može podesiti za svaki element zasebno čime se postiže “oku ugodna” reprodukcija. Ugrađeni denzitometar korisnicima omogućuje kalibraciju stroja kako bi osigurali konzistentnu i preciznu reprodukciju na svim nalozima i svim strojevima.
Upotrebom četiri procesne boje i dodatnom jedinicom za spot ili UV boju proširuje se raspon boja, a samim tim i poslova koji se mogu tiskati na stroju. Zahvaljujući neprozirnoj bijeloj koja se nanosi u jednom prolazu brzo i učinkovito se mogu otisnuti besprijekorne grafike na prozirnim ili metalnim, odnosno metaliziranim, podlogama.
Serija Xeikon 3000 objedinjuje četiri modela strojeva za tisak etiketa ili ambalaže: osnovni model Xeikon 3030, Xeikon 3050 sa širim područjem tiska, visokoprodukcijski Xeikon 3300 i perjanicu čitave serije, Xeikon 3500.
Temeljena na industrijskim standardima, Xeikonova rješenja glatko se uklapaju u svaki proizvodni tijek rada podižući mu učinkovitost i fleksibilnost. Sva četiri stroja postižu jednaku kvalitetu tiska, a podijeljeni su u dvije kategorije prema maksimalnoj širini podloge na koju mogu tiskati: 330 mm (13’’) i 516 mm (20,3’’). Obje kategorije imaju osnovni model i inačicu s unaprijeđenim proizvodnim mogućnostima. Naravno, osnovni modeli su dizajnirani tako da se lako mogu dograditi na šire/brže inačice.
U potpunosti rotacijska tehnologija kombinirana s varijabilnim ponavljanjem omogućuje tisak pri maksimalnoj brzini bez obzira na širinu proizvoda i broj boja. Jednako tako, omogućuje tisak proizvoda različitih dimenzija unutar jednog radnog naloga. Ugrađeni denzitometar osigurava automatsku kontrolu boje i registra te omogućuje fino podešavanje u tijeku tiska. Serija Xeikon 3000 koristi toner QA-I koji je razvijen posebno za tržište etiketa i pruža znatne prednosti kada se radi o kvaliteti slike, postojanosti boje, sigurnosti hrane i ekologije.
Tijekom godina Xeikon je sakupio široko znanje o tiskovnim podlogama zahvaljujući partnerima iz cijelog svijeta. Kao rezultat toga, svi modeli mogu tiskati na najširi mogući spektar podloga bez potrebe za prethodnim premazivanjem, uključujući i različite samoljepive materijale kao što su koekstrudirani filmovi, BOPP, PVC i PET, ljepenke, kartoni, papiri od 40 do 350 g/m² te prozirne i mat folije.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: