« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2011

FOLIANT Gemini C 400A

Laminator za digitalni tisak

FOLIANT Gemini C 400A je potpuno automatizirani laminator razvijen posebno za potrebe industrije digitalnog tiska. Stroj je opremljen pneumatskim sustavom laminacijskih valjaka čiji se pritisak regulira kontrolnim vijcima. Unutar okvira stroja integriran je mali kompresor. Stroj je dizajniran za rad s podlogama maksimalne širine do 380 mm i predstavlja idealan izbor za profesionalnu jednostranu laminaciju u digitalnim tiskarama.
Uz maksimalnu brzinu laminacije od 15 m/min, najvažnija značajka stroja je robusni pneumatski mehanizam koji omogućuje postizanje visokog radnog pritiska. Stroj se napaja električnom energijom pomoću kabla za jednofaznu struju napona 220-240 V. Mali kompresor integriran je unutar okvira stroja (ne zahtijeva dodatni vanjski izvor komprimiranog zraka), a sam stroj se odlikuje izvrsnim dizajnom i lakoćom upravljanja. Svi strojevi su opremljeni jedinicom za sprečavanje gužvanja filma koja se sastoji od motke i valjka.
U standardnu opremu stroja ulazi i modularno postolje s ugodno dizajniranim bočnim stranicama, a kao opcije se nude izlagaća jedinica RU 400 i uređaj za izjednačavanje laminiranih araka Jogger 400. Stroj zauzima 74 x 280 cm prostora.

Ulagaći aparat

Laminator Foliant Gemini C 400A je opremljen pomičnim ulagaćim stolom (podiže se pomoću remena) za visinu kupa otisaka do 25 centimetara i prednjim separatorom araka koji poboljšava performanse stroja i lakoću upravljanja. Sam ulagaći aparat opremljen je kontrolom preklapanja araka, vakuumskom pumpom Becker i kontrolnim senzorom. Vakuumska pumpa Becker se koristi za razdvajanje araka zrakom i za vakuumski remen. Preklapanje se kotrolira tijekom rada stroja uz točnost od +/- 2 mm pri konstantnoj brzini laminacije.

Laminator

Na stroju Foliant Gemini C 400A se mogu laminirati arci dimenzija od 32x25 do 38x58 cm. Rola s filmom montira se na osovinu za laku izmjenu s kontrolom napetosti. Laminator je opremljen nožem za obrezivanje i perforacijskim kotačićem, a kapacitet osovine je do 3000 metara filma debljine 24 do 31 mikrona.
Laminacijski proces se odvija između dva valjka – uglačanog kromiranog valjka i donjeg gumiranog valjka koji nanosi pritisak. Laminacijski valjak se zagrijava infracrvenim spiralnim grijačem, dok se temperatura regulira pomoću kontaktnog senzora. Pritisak se regulira pneumatski zasebnim kontrolnim potenciometrom za svaku stranu valjka.

Separator araka

Separator araka se sastoji od dva valjka, a proces se kontrolira podešavanjem brzine i nagiba. Odvojeni arci se transportnim remenom prenose do izlagaćeg stola ili uređaja za izjednačavanje araka (opcionalno).

Laminacijski filmovi

Stroj koristi BOPP filmove debljine 23-42 mikrona, dok se najlonskim filmovima (maksimalne debljine do 35 mikrona) može laminirati pomoću posebnog dodatnog modula koji se ugrađuje na separator araka.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: