« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2011

:JETI pisači. Pod ovim imenom grupirani su industrijski flat bed i roll-to-roll pisači s UV, solventnim i sublimacijskim tintama

AGFA kompletna rješenja za tisak velikih formata

Serija :Anapurna
Serija :Anapurna sadrži hibridne UV ink jet pisače širine 160 – 250 cm i brzine tiska do 54 m2/h. Osnovni modeli ove serije, širine 160 cm, grupirani pod nazivom :Anapurna M namijenjeni su za srednje i veće korisnike koji traže univerzalni pisač za tisak na krute ploče i materijale u rolama. Princip transporta medija je uz pomoć stola pokretnim remenom i vakuumskim prianjanjem medija na stol.
Svi pisači serije :Anapurna M uz vrhunsku kvalitetu ispisa odlikuju se automatskom kontrolom vakuuma, vrlo preciznim transportom medija, dobrim prianjanjem materijala za ispis (vakuumski stol je podijeljen na 2 dijela), poluautomatskim pozicioniranjem i mjerenjem visine medija, ispisom od ruba do ruba i ugrađenom jedinicom za ispis iz role. Svi modeli :Anapurna koriste novu generaciju fleksibilnih UV tinti čime se dodatno širi mogućnosti primjene na poslove koji su tradicionalno bili rezervirani za pisače sa solventnim, ekosolventnim i sublimacijskim tintama (npr. oslikavanje vozila, zastave, tisak na tekstil i druge primjene).

:Anapurna M1600 i :Anapurna M2050
:Anapurna M2050 i na Fespi 2011 predstavljena:Anapurna M1600 nude kombinaciju produkcijske brzine i mogućnosti tiska bijele boje. Kod većeg modela :Anapurna M2050 povećana je i širina prihvata medija na 207 cm što omogućuje rad s pločama u dimenziji 205x305 cm (standardna dimenzija za većinu PVC ploča). Pisači su standardno opremljeni s mnogim naprednim funkcijama kao što su ionizacijska šipka i uređaj za skidanje statičkog elektriciteta s medija, crash senzori koji sprečavaju udarce glave o podlogu, automatska kontrola vakuuma i vakuumski stol podijeljen na dva dijele čime se osigurava dobro prianjanje i manjih ploča, touch screen monitor i RIP ugrađen u pisač i drugo. Uz pisač se standardno isporučuje opcija roll-to-roll te ukupno 4 stola za krute ploče što omogućuje rad s pločama preko 3 metra duljine.:Anapurna 2500LED
Top model serije :Anapurna objedinjuje čitav niz patentiranih rješenja koja osiguravaju maksimalnu produktivnost i vrhunsku kvalitetu ispisa. Primijenjena rješenja uključuju 8 x AGFA UPF (Universal Print Head) pisaću glavu rezolucije 1440 dpi i veličinom kapljice od samo 8 pl, 3 x LED UV lampe, napredni Walking FloorTM sustav transporta medija, Flush & BrushTM sustav za provjeru i čišćenje glava tijekom i po završetku ispisa.

:JETI pisači
Pod ovim imenom grupirani su industrijski flat bed i roll-to-roll pisači s UV, solventnim i sublimacijskim tintama. Ova serija pisača namijenjena je za veće korisnike koji traže specijalizirane produkcijske pisače s brzinama ispisa većim i od 200 m2/h. Ponuda uključuje flat bed UV pisače brzine do 120 m2/h, roll-to-roll UV i solventne pisače brzina preko 200 m2/h i pisače za direktan ispis na tekstil produkcijske brzine 40 m2/h.Dodatne informacije o AGFA :Anapurna i :Jeti pisačima
Više o svim :Anapurna i :Jeti modelima pisača možete saznati kod ovlaštenog AGFA partnera za Hrvatsku, tvrtke ZINA d.o.o. (Zagreb, Ivanićgradska 64, tel +385 1 2450 161) ili na službenim web stranicama Agfe (www.agfa.com) i Zine (www.zina.hr).
Demo :Anapurna M model možete vidjeti i testirati u ZINA Print Demo Centru u Ivanićgradskoj 64 u Zagrebu. Za sve ostale AGFA UV modele tvrtka ZINA d.o.o. može organizirati posjet AGFA ICC centru u Belgiji gdje se na jednom mjestu mogu vidjeti i testirati svi AGFA UV strojevi.

Pripremio: dr. sc. Mladen Široki, ZINA d.o.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: