« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2011

Moćno softversko rješenje

MaxPro pruža fleksibilnost, sigurnost i pouzdanost koja je potrebna pri savladavanju svima nam poznatih problema u grafičkoj proizvodnji. MaxPro paket aplikacija moćno je softversko rješenje dizajnirano za profesionalce koji se bave grafičkom pripremom za tisak.
MaxPro je razvijen kako bi premostio razliku između neprofesionalnog grafičkog dizajna koji nije pripremljen za tisak, a najčešće dolazi od kupca, dizajnera i agencije, i profesionalne grafičke pripreme koja je potrebna kako bi se mogao otisnuti dobar grafički proizvod.

S tri osnovne aplikacije, MaxPro, MaxPro RIP i MaxStep, operater u grafičkoj pripremi može brzo i pouzdano napraviti grafički upotrebljivu datoteku za digitalni, ofsetni, fleksotisak ili bakrotisak.
MaxPro aplikacija pruža tehničku podršku koja je brza, jednostavna za upotrebu i vrlo isplativa.
MaxPro (.mp) format datoteka baziran je na konceptu digitalnog filma koji štiti i osigurava arhivirane datoteke za ponovnu upotrebu. Datoteka je potpuno otvorena i obradiva, a s obzirom da ne sadrži screen ruling, daleko je fleksibilnija od 1 Bit Tiff datoteka.

MaxPro omogućuje korisnicima kreiranje automatskih, poluautomatskih ili ručnih napusta boja na vektorima, rasterima i transparentnim područjima. Posjeduje sustav kalibracije monitora koji vjerodostojno reproducira i prikazuje spotne boje na zaslonu i dopušta mogućnost apliciranja raznih krivulja prirasta rasterske točke (dot gain curves) u hodu.
MaxPro RIP aplikacija radi konverziju PostScript ili PDF datoteka u MaxPro (.mp) rasterizirani format koji je potreban za rad u MaxPro aplikaciji.
Uzimajući u obzir cjelokupnu prednost nove Duo i Quad core tehnologije, MaxPro RIP uspješno procesira najsloženije i najzahtjevnije datoteke u rasterizirani oblik za potrebe MaxPro-a.
Nakon što RIP procesira datoteku, kao rezultat se dobiva nekoliko layera, kontinuirani raster ton (Continuous Tone - CT), kontinuirani raster ton na visokoj rezoluciji (High Resolution Continuous Tone - HCT) i vektorski iscrtani elementi (Linework - LW) koji omogućuju veliki raspon utjecaja na selektiranje elemenata i napusta boje na boju (trapping).

Korisnik ima mogućnost zasebno izabrati izlaznu rezoluciju za vektorske i rasterske elemente, što je jako važno ako radi s datotekama koje u sebi sadrže transparenciju koja se preklapa između vektorskih i rasterskih elemenata.

Koristeći naprednu RIP tehnologiju, MaxPro RIP prihvaća veliki raspon različitih formata datoteka koje se mogu definirati kroz Hot foldere ili direktno putem mreže s predefiniranim postavkama (page set ups).
MaxPro RIP prihvaća sljedeće formate: PostScript level 1, 2 i 3, PDF 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, PDF/X-1a:2001, PDF/X-3:2003, PDF/X-4 i PDF/X-4p, DCS, DCS2 i EPS.
S MaxStepom korisnici imaju mogućnost interaktivno kreirati individualizirane montaže ili koristiti unaprijed definirane upute za automatsku proizvodnju prijeloma ovisno o zahtjevima tiskare. On u potpunosti podržava industrijske standardne formate kao primjerice CFF2 i može proizvesti finalne montaže za ploče, valjke ili košuljice.
MaxColor razvijen je da automatski smanjuje separacije boja i/ili da pretvara CMYK separacije boja u spotne boje. Takav otisak koristi manje boje, ima više živih boja i bolju kvalitetu registracije bez obzira tiska li se bakrotiskom, fleksotiskom ili UV ofsetnim tiskom.

Nekoliko je najvažnijih MaxColor karakteristika:
• Interna konverzija boje preko MaxColor profila
MaxColor profili stvaraju se iz standardnih industrijskih skala boja (npr. pantone), korisničkih spotnih boja, koristeći LAB vrijednosti kao referencu. MaxColor profil koji se dobije koristi se za konverziju:
- RGB/CMYK TIFF slika ili
- MaxPro datoteka koje mogu sadržavati tekst kao i slike. U slučaju MaxPro datoteka korisnik može odabrati želi li konvertirati samo sliku, tekst ili oboje.
• Editiranje nakon konverzije
Nakon što je datoteka konvertirana, MaxColor pruža alate za poboljšanje slike preko individualnih krivulja razdvajanja (separation curves) i selektivno uređivanje individualnih ili kombinacija boja. Kolormetar omogućuje korisniku da prati nastale promjene, a alat za usporedbu slika omogućava usporedbu slika prije/poslije u realnom vremenu.
• Kalibracija monitora, ICC profili i krivulja prirasta rasterske točke
MaxColor pruža integralni proces kalibracije monitora koji je dizajniran da točnije reproducira i prikazuje CMYK i spotne boje u usporedbi sa standardnim ICC profilima. On omogućava da se različite karakteristike tiska/materijala/tinte prikažu na zaslonu u obliku knjižnice krivulje prirasta rasterske točke (Dot Gain Curve library) koja se može mijenjati u hodu, bez potrebe za ponovnom kalibracijom. Ta mogućnost prihvaća i StarProof očitanja kalibracijske tabele, što omogućava korisnicima da uvezu (import) krivulje kalibracije s nijansama tinte i informacijama o prirastu rasterske točke (Dot Gain information).
• Knjižnica boja
MaxPro/MaxColor omogućava korisnicima uvoz (importiranje) višestrukih knjižnica boja za upotrebu u konverzijama boje i prikazu na zaslonu. Korisničke spotne boje na raznim materijalima mogu se također izravno uvesti kako bi pomogle u preciznom prikazu boje na zaslonu.
Silver Metallic Pro je opcija za MaxPro, razvijena da automatski proizvede ili separira bijelu boju za tisak na metaliziranu podlogu ili za proizvodnju separacije srebrne boje. Jednom kada se slike konvertiraju, opcija Metallic View omogućuje korisniku da provjeri rezultate na zaslonu i da istovremeno podesi intenzitet refleksije svjetla i kuta kako bi simulirao kombinacije boje za tisak i materijala.

     
  MaxPro najbolji u kategoriji inovativnih rješenja za grafičku pripremu
MaxColor, zadnja aplikacija iz MaxPro paketa, osvojila je prvu nagradu na Flexotech International awards 2011. u kategoriji inovativnih rješenja za grafičku pripremu. Dodjela nagrada održala se u hotelu London Hilton Metropole, 19. listopada ove godine i jedna je od najprestižnijih međunarodnih priredbi sponzorirana od strane vodećih svjetskih tvrtki u grafičkoj industriji.
MaxColor se natjecao u grupi s proizvodima tvrtki Idealliance i EskoArtwork te svojom inovativnošću, jednostavnošću i isplativošću zasluženo pobijedio.
 
     
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: