« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2010

Perfecta – uvijek korak ispred

Promjene u zahtjevima i potrebama kupaca djelovale su na zahtjeve i potrebe tiskara. Novi dizajn i proširene mogućnosti brzorezača Perfecta odgovor su na nove trendove.
Kako bi mali tiskari mogli dorasti rastućim pritiscima racionalizacije u doradi, Perfecta na svojem brzorezaču širine 92 cm sada nudi mogućnost automatskog uklanjanja obrezaka (ASE) i nagibno sedlo, što je do sada bilo dostupno samo na 155-centimetarskim modelima. Perfecta je kao proizvođač opreme prepoznala težinu situacije u kojoj se nalazi tiskarska dorada te tiskarima želi izići u susret u pogledu smanjenih dimenzija i cijene strojeva.
Zahvaljujući sustavu automatskog uklanjanja obrezaka između dva rezanja učinkovitost rada se na kompleksnijim poslovima povećava i do 40 posto. Pomoću nagibnog sedla moguća je automatska korekcija položaja kupa čime se izbjegava podrezivanje papira. Strojem se upravlja putem središnjeg jasno strukturiranog upravljačkog sučelja na zaslonu dijagonale 48 centimetara. U stroj je također integrirana automatska kontrola pritiska. Iz navedenog se slijedi da je Perfecta vjerojatno jedini proizvođač opreme koji na malom rezaćem stolu širine 920 milimetara nudi toliko dodatnih opcija kojima se racionalizira proizvodnja.

Perfecta 132 s obostrano pogonjenim i navođenim sedlom
Za ulaganje sa stražnje strane Perfecta je razvila novi pogon sedla kojeg karakterizira vrhunski središnji servo pogon. Sedlo se linearno navodi putem kugličnih navojnih vretena smještenih s obje strane stola. Na taj se način osigurava ne samo olakšan pristup stražnjoj strani stola, nego i povećava otpornost sedla prilikom izrade zahtjevnih aplikacija uz maksimalnu brzinu kretanja sedla od 1 m/s.

Nove upravljačke funkcije
Una­pri­je­đena je i funkcionalnost upravljanja strojem. Dodano je razvijen i napredan opcionalan softver za obradu CIP podataka. Može se uključiti i način rada u za uštedu energije kod kojeg stroj isključuje glavni motor, ventilator, svjetlo i displej nakon određenog razdoblja neaktivnosti čime se štedi energija, smanjuju troškovi i dodatno štiti okoliš. Nadalje, iz izbornika se može pristupiti pomoći, uputama za uporabu te uputama za izmjenu noža, što operateru predstavlja vrlo korisnu pomoć prilikom rada na stroju.
S ovim unapređenjima Perfecta nastavlja poboljšavati svoje strojeve i još jednom dokazuje da su stolovi iz Bautzena po inovacijama u samom vrhu ponude rezaćih tehnologija dostupnih na tržištu. Kupac brzorezača Perfecta će uvijek biti korak ispred konkurencije!
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: