« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2010

Nova paleta Horizonovih strojeva

Horizon je predstavio nove proizvode namijenjene ekonomijama koje se oporavljaju od nedavne recesije. Namjera im je ponuditi najbolju doradnu opremu po nižoj cijeni, uklanjanjem dodatnih opcija koje ne utječu na funkcionalnost i kvalitetu osnovne namjene stroja.
Novi proizvodi za oporavljajuću ekonomiju

Stroj za savijanje na džepove AF-406T6E je ekonomska inačica standardnog modela AF-406T6A. Ovaj model se isporučuje bez vakuumske glave koja nije uvijek potrebna za savijanje tako malih formata. Pumpa također nije uključena čime se distributerima ostavlja otvorena mogućnost lokalne instalacije po potrebi i želji kupca. Sve vodilice i upori su u potpunosti automatizirani.
Jedan potpuno novi proizvod je i kombinirani stroj za savijanje AF-762KLL maksimalne ulazne širine 76 centimetara, što je za 2 centimetra šire od ostalih Horizonovih strojeva za savijanje formata B1. Stroj se sastoji od dva džepa i tri noža za savijanje te je idealan za savijanje araka u proizvodnji knjižnih blokova. Izvrsni rezultati savijanja se postižu i pri najvećoj radnoj brzini od 14 tisuća B1 araka na sat savijenih na format knjižnog bloka s 32 stranice.
Nova ulagaća jedinica je također redizajnirana radi lakšeg i preciznijeg ulaganja araka. Uz to, zbog smanjivanja cijene uklonjen je poklopac za zaštitu od buke, a detekcija dvostrukog arka se obavlja mehanički. Električni transformator i pumpa se moraju nabaviti zasebno.
Stroj za bešavno uvezivanje s jednom stezaljkom BQ-270E se zasniva na platformi BQ-270C. Oba se stroja odlikuju istom razinom automatizacije uz jedinu razliku da se širina stezaljke na BQ-270E podešava ručno. Jednako tako, BQ-270E nema senzor na ulagaćoj jedinci nego se sigurnost na radu postiže dvama prekidačima za puštanje stroja u rad. I za ovaj se stroj električni transformator mora nabaviti zasebno.
Strojevi su dizajnirani prema japanskim industrijskim standardima te se uskoro očekuje i CE certifikacija nakon čega će strojevi postati dostupni i na europskom, američkom i australskom tržištu.

Nova rješenja za uredsko okružje

Sustav za izradu knjižica SPF-P9/FC-P9

Horizon je predstavio novi sustav za izradu knjižica SPF-P9/FC-P9. Proizvod je baziran na najprodavanijem modelu SPF-9/FC-9 koji je od početka proizvodnje 1996. godine prodan u više od 1500 primjeraka.
Sustav se sastoji od sabirnih tornjeva QC-S30, QC-S300 ili QC-S1200. QC-S30 i QC-S300 su građeni od deset spremnika uz mogućnost spajanja najviše tri tornja, dok QC-1200 ima dvanaest spremnika i mogućnost spajanja najviše dva tornja.
Kompleti se umeću u jedinicu za kopčanje gdje se ne šivaju žicom, nego spajaju kopčama. Na taj se način olakšava korištenje u poluprofesionalnom uredskom okružju. Zahvaljujući izvrsnom sustavu savijanja ostvaruje se uredan pregib i stabilnost kupa knjižica.
Knjižice mogu biti kopčane na pregibu ili uz rub, a moguće je i savijanje bez kopčanja. Proizvodi koji su kopčani na rubu mogu se isporučiti sa središnjim pregibom ili bez njega.
U posljednjoj fazi, rezaći stroj obrezuje prednji rub čime se postiže profesionalan izgled knjižica.
Još neke od doradnih opcija su bušenje dviju rupa ili kopčanje u kutu papira, no one zahtijevaju zasebne jedinice PU-610, odnosno PS-610. Izvor: Alois Carmine KG
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: