« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2010

FOLIANT Orpheus C 530 A

Laminatori za srednje velike tiskare

Prvi put predstavljeni na Drupi 2008, FOLIANT Orpheus C 530S / C 530A su visokoautomatizirani kompaktni strojevi za jednostrano laminiranje namijenjeni srednje velikim tiskarama.
Strojevi Orpheus dolaze u dvije konfiguracije (poluautomatska i automatska inačica) i dva radna formata (B1 i B2). Glavne značajke stroja su pneumatski sustav s malim integriranim kompresorom kao izvorom komprimiranog zraka, kompaktan dizajn, robustan čelični okvir, sofisticirana upravljačka ploča i jednostavno upravljanje. Sve su jedinice opremljene nožem za obrezivanje i perforacijskim kotačićem. Uz brzinu od 22 m/min, modularan i kompaktan dizajn u prepoznatljivim Foliantovim bojama ovi se strojevi prodaju po konkurentnim cijenama. Cijelim se strojem upravlja pomoću jedinstvenih ikona (nije potrebno prilagođavanje softvera pojedinim govornim područjima) na ekranu osjetljivom na dodir.

Maksimalna veličina arka kojeg se može laminirati na stroju FOLIANT Orpheus C 530 je 53 x 74, a najmanja 32 x 25 (B4) centimetara. Stroj FOLIANT Orpheus je jednostrani termalni laminator s jedinstvenom poprečnom “U” motkom za plošno i zaštitno laminiranje papira gramature od 115 do 135 g/m² i motkom za sprečavanje gužvanja filma montiranom ispred glavnih laminacijskih valjaka. Rola s filmom montirana je na osovinu za laku izmjenu i kontrolu napetosti. Kapacitet osovine je 3000 metera filma debljine od 24 do 31 mikron. Jedinica za film opremljena je nožem za obrezivanje i perforacijskim kotačićem. Laminacijski se valjak zagrijava pomoću infracrvene lampe punjene ksenonom te je opremljen temperaturnim senzorom. Laminacijski proces se odvija između dva valjka – uglačanog kromiranog valjka i donjeg gumiranog valjka koji nanosi pritisak. Pritisak se regulira pneumatski sa zasebnim kontrolnim potenciometrom za svaku stranu valjka. Maksimalna brzina laminacije je 22 metra u minuti. Pritisak vučnih valjaka regulira se pomoću vijaka i spiralne opruge.

Stroj je opremljen programabilnim logičkim kontrolerima (PLC) OMRON koji upravljaju svim njegovim funkcijama. Navedeni sustav PLC-a uključuje i brojne automatizacijske funkcije koje olakšavaju rad na stroju i povećavaju pouzdanost rezultata.
Zasebna opcionalna jedinica za automatsko ulaganje opremljena je podizačem kupa, automatskim separatorom i vakuumskim ulagaćim remenom. Vakuumska pumpa Becker odvaja arke, a vakuumski remen ih odvodi do automatske jedinice za kontrolu preklapanja montirane ispred glavnih laminacijskih valjaka. Razmak između dva arka se elektronički kontrolira putem glavnog upravljačkog sučelja. Jedinicom za kontrolu preklapanja upravlja sofisticirani fotosenzorni IRC kontroler što rezultira željenim razmakom između arka uz toleranciju od +/- 1mm. Ulagaća jedinica opremljena je automatskim podizačem kupa maksimalne visine 65 centimetara. Separator araka je opremljen parom brzorotirajućih valjaka. Čitavim procesom također upravljaju PLC kontroleri.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: