« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2010

Canonova rješenja za digitalni tisak

Osim izložbenog prostora na kojem je bilo moguće razgledati neke od najnovijih tiskarskih tehnologija, Canon je održao predavanje o rješenjima za digitalni tisak, koje je vodio direktor predstavništva u Hrvatskoj, Igor Novosel. Prvo su bili predstavljeni sustavi za profesionalnu digitalnu produkciju iz serije imagePRESS: C7010VP, C6000VP i C6000, kao i C1+.
Linija produkcijskih pisača ove je godine obogaćena s dvije nove serije C6000 i C6000VP za tisak visoke kvalitete kapaciteta od maksimalno 300.000 stranica mjesečno i brzine ispisa od 60 stranica u minuti. Mogućnosti završne obrade su neograničene i savršeno uvezane knjižice od maksimalno 200 listova se sada može izraditi pomoću odgovarajućeg uređaja za završnu obradu. Za imagePRESS C6000 i C6000VP dostupan je velik broj moćnih opcija poslužitelja. Takve opcije mogu izvršavati najsloženije zadatke sa statičnim ili promjenjivim podacima besprijekornom lakoćom. Production Print kontrole omogućuju da se zadaci zaustave, planiraju i poredaju po važnosti za sigurnu kontrolu u različitim okruženjima.
Canon je prvi put ušao na tržište produkcijskog tiska u boji 2006. godine kad je na Ipexu predstavio imagePRES C7000VP, čiji je broj u Europi već narastao na 1200, a mjesečno zajedno ispišu približno 100 milijuna stranica. Ovogodišnji Ipex bio je prilika za pomicanje granica pomoću modela imagePRESS C7010VP, namijenjenog reprografskim odjelima, komercijalnom tisku, a zbog svoje prilagodljivosti i tržištu ispisa po narudžbi (print-for-pay). Glavne su prednosti tog pisača visoka kvaliteta otiska, stabilnost i ponovljivost, visoka produktivnost, preciznost, fleksibilnost medija i raznovrsnost doradnih mogućnosti.
Svojim rješenjima za manje produkcijske zahtjeve Canon odlučno zahvaća i segment tvrtki koje veći dio tiskovina pripremaju same. Digitalni modeli serije imageRUNNER ADVANCE PRO C90XX i C80xx prilagođeni su produkcijskim okruženjima koja zahtijevaju odličnu kvalitetu slike, naprednu dodatnu obradu te integraciju s postojećim tijekovima rada. Organizacija European Digital Press Association ove je godine Canonu dodijelila nagradu za pisač C9060 PRO kao najbolji visokokvalitetni multifunkcijski pisač.
Ti uređaji omogućuju iznimno pouzdan rad, napredne mogućnosti održavanja i zamjenu tonera tijekom rada te su stoga posebno primjereni za aplikacije ispisa na zahtjev (print-on-demand). Važan podatak za ofset tiskare predstavlja mogućnost integracije Canonovih digitalnih pisača s najpopularnijim rješenjima u pripremi tiska kao što su Agfa Apogee, Heidelberg Prinect i Kodak Prinergy.

Predstavljen novi Helix Production Workflow

Canon zaokružuje svoju ponudu rješenja za digitalni tisak programskom opremom koja tiskarama omogućuje povećanje učinkovitosti njihova poslovanja. Između ostalog, na d PRINT-u je predstavljen i Helix Production Workflow, rješenje za produkcijske tijekove rada i web-tisak, koje se može nabaviti isključivo od Canona, a sad je poboljšano verzijom 2.0. Helix PW nudi nove funkcije i značajke kojima se poboljšavaju poslovne performanse središnjih reprografskih odjela, npr. poboljšano slanje poslova, priprema dokumenata, upravljanje tijekovima rada i bolja podrška za ispis velikog formata.
Helix PW v2.0 je prvi put predstavljen na sajmu IPEX 2010, a u standardnom izdanju nudi dojmljiv skup naprednih značajki koje je moguće jednostavno prilagoditi individualnim ispisnim okruženjima. Modularna i skalabilna struktura s mnoštvom mogućnosti korisnicima omogućuje da odaberu i plate samo onu razinu funkcionalnosti koja im je potrebna. Helix PW osmišljen je za pojednostavnjivanje postupka produkcijskog tiska na zahtjev, pružanje dodatnih mogućosti pri tisku personaliziranih manjih serija, integraciju naručivanja i produkcije tiska te učinkovito upravljanje tiskarama s puno posla.
Helix PW će biti naročito koristan tvrtkama i ustanovama koje već koriste Canonov sustav za upravljanje uredskim skeniranjem i ispisom uniFLOW te traže jedinstveno, integrirano rješenje za upravljanje tijekom rada u uredima i tiskarama. Spoj rješenja uniFLOW i Helix PW tvrtkama i ustanovama omogućuje rad s jednim sustavom koji omogućuje upravljanje uredskim ispisom i produkcijskim tijekovima rada u središnjim reprografskim odjelima. Time se tvrtkama omogućuje ušteda putem učinkovitijih ispisnih postupaka, a ujedno i veća kontrola nad sigurnošću ispisa.

Dodatne je uštede moguće ostvariti smanjenjem potrebe za administratorskim poslovima jer je dovoljno da administrator poznaje i održava samo jedan sustav te optimizacijom korištenja pisača i tiskarskih strojeva na svim razinama tvrtke i ustanove jamstvom obavljanja ispisa na najekonomičnijem uređaju. Konsolidirano izvješćivanje i obračun troškova u oba sustava omogućuju precizno praćenje svih troškova i korištenja resursa te upravljanje njima. Poboljšana je i sigurnost jer je moguće na središnjoj lokaciji pregledati revizijski trag korisnika iz oba okruženja te provesti autorizaciju tijeka rada. Time se jamči dosljedna provedba pravila o ispisu na svim razinama tvrtke ili ustanove, čime se može osjetno smanjiti potrošnja papira i nepotreban ispis.
Uz nove značajke, funkcije i poboljšano korisničko sučelje, veća modularnost i skalabilnost ove programske opreme omogućuju fleksibilnost koja je korisnicima potrebna zbog stalnog rasta i razvoja njihova poslovanja. Kada se poveže s rješenjem uniFLOW implementiranim u uredskom okruženju, Helix PW omogućuje konkretnu uštedu vremena i novca uz istodobno povećanje količine posla koja se može obraditi u centraliziranih tiskarama u središnjim reprografskim odjelima.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: