« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2009

Konceptualni pristup digitalnom tisku / Digital Printing – Conceptual Approach

U današnje vrijeme, na dinamičnom tržištu, za uspjeh više nije dovoljan samo kvalitetan proizvod i usluga. Zagrebačka tvrtka M-Ros to je shvatila prije 16 godina, u vrijeme kad je krenula na svoj dugogodišnji put na kojem je od male tvrtke s vizijom, izrasla u svjetski poznat brand. Vlasnik tvrtke i
M-Ros d.o.o. pionir je digitalnog tiska u Hrvatskoj, a tijekom 16 godina rada postao je pionir stvaranja novih znanja u industriji digitalnog tiska. Godine eksperimentiranja i “igranja” s alternativnim procesima tiska, novim specijaliziranim bojama i materijalima, nametnule su da i dalje ostane inovator i kreator novih trendova. Uz zastupništvo renomiranog svjetskog proizvođača Roland DG za područje Hrvatske, BiH i Srbije, može se pohvaliti da je kreator branda AZON, kojem je osnovna djelatnost projektiranje, izgradnja i implementacija najnovijih informacijskih tehnologija u digitalnoj tehnologiji tiska. Djelatnost tvrtke M-Ros d.o.o. podijeljena je na više grana: tisak, zastupanje, distribucija, veleprodaja, proizvodnja i izvoz. Sve su grane prožete i pružaju klijentima cjelovita rješenja i u potpunosti udovoljavaju njihovim potrebama.
Naša vizija je fuzija znanja, rješenja, inovacija i odnosa prema klijentima
“Jedno od temeljnih načela tvrtke je biti ukorak sa svjetskim trendovima; naša mlada i dinamična europski orijentirana tvrtka praćenjem i razvojem najnovijih dostignuća na području digitalnog tiska održava prepoznatljiv identitet na hrvatskom i svjetskom tržištu”, navode svoje ciljeve u M-Rosu. Na atraktivnoj lokaciji u zelenoj oazi grada Zagreba na Ksaveru, gdje tvrtka posluje, uređen je demo i trening centar. U demo centru se veći dio asortimana može pogledati i testirati u radu. U trening centru se pružaju usluge dodatne edukacije klijentima. Na taj se način kupcima, koji se prvi put susreću s tom vrstom tehnologije, olakšava ulaz na tržište i pomaže pri korištenju iste tehnologije u praksi. Na treninzima se prolazi edukacija od zaprimanja posla, obrade podataka do izvedbe samog zadatka u određenoj tehnologiji. Uz prodaju tehnologije digitalnog ink jet tiska, pruža se i usluga tehničke podrške te servisa. Za taj vrlo važan segment brine iskusni servisni tim koji čini okosnicu tvrtke od samih njenih početaka. “Naša misija je putovanje, istraživanje i vizionarstvo koje nas vodi prema postizanju sasvim nove kvalitete i odvaja nas od tržišta koje nudi isključivo proizvode i usluge. Svakom projektu prilazimo konceptualno, kreativno, individualno, neovisno radi li se o tisku ili prilagodbi strojeva njihovim kupcima i proizvodnji. Trudimo se uvijek biti novi, ali opet prepoznatljivi te ponuditi tržištu najnovije tehnologije. Na taj način nastojimo oplemeniti i unaprijediti proizvodnju i kvalitetu naših kupaca”, ponosno navode u M-Rosu.

Azonprinter
Iza branda AZON stoje kvalitetni printeri za digitalni tisak hrvatske proizvodnje. Azon izvozi svoje printere u više od 25 zemalja. Partnerskim ugovorom koji je nedavno potpisan s međunarodnom kompanijom Melco, proširena je postojeća mreža distributera, te je Melcou dodijeljena uloga ekskluzivnog zastupnika Azon printera za Njemačku, Švicarsku i Austriju te je sklopljen partnerski odnos sa svim distributerima Melcoa. Azon i M-Ros inovacije koristan su alat za produkciju prototipa dizajna i unikatnih elemenata za uređenje interijera, najvećim dijelom zbog svoje povoljne cijene produkcije, neovisno o količini naklade i kvalitete identične dosadašnjim uobičajenim tehnikama tiska. Azon Tex Pro - direktan ispis na tekstil, s bijelom bojom! Azon TexPro je revolucionarni ink jet pisač koji ispisuje direktno na tekstil, sa superiornim nanosom bijele tinte! Vrhunska fotokvaliteta rezolucije do 2880x2880 dpi, širine ispisa 400 mm, do 50 mm debljine. Za sat vremena može se otisnuti na 70 svijetlih ili 15 tamnih majica.Azon Micro 2000
Azon Micro 2000 je flat-bed printer široke namjene. Ispisuje direktno na materijal do 10 cm debljine, formata A3+ te na lagano zakrivljene površine. Rezolucija 2880 dpi zadovoljava polja poput foto i slikarske reprodukcije te art printa.

Azon UV JET 1600FB
Azon UV JET 1600FB ispisuje na sve vrste materijala, do 25mm debljine. Stroj koristi 12 XAAR glava i ima maksimalnu rezoluciju od 1200 dpi. Iz role i na ploče neravnih površina, maksimalna širina ispisa je 1,6 m.
Extreme Printing je tisak na sve površine, pa čak i na laticu cvijeta!

Tim inovacijama Azon i M-Ros dospjeli su u nove sfere kreativnog izražavanja i suradnje s umjetnicima, arhitektima, dizajnerima, fotografima, hrvatskim proizvođačima... Posljednju je suradnju M-Ros ostvario kroz nekoliko koncepata u sklopu Cro-A -Portera, te kroz suradnju s Galkom, proizvođačem kožne galanterije. Na Cro-A-Porteru je izložen namještaj, a pokazana je mogućnost izuzetne kvalitete tiska na skaju, predstavljena kroz konceptualnu reviju Đorđa Smajlovića i Ivana Ledenka. Za reviju su umjetnicima pripremljeni tiskani materijali od kojih su izrađivane 3D odjevne kreacije od elastičnog papira, te koža za jedinstvene Ledenkove sandale. Zajedno s Cro-A-Porter timom i etabliranim hrvatskim fotografima postavljena je izložba fotografija s tematikom tijela, kojima su se pozabavili Mara Bratoš, Marko Grubišić, Mare Milin, Mladen Šarić i Sandra Vitaljić. Konceptualna suradnja ostvarena je s hrvatskom tvrtkom Galko koja proizvodi kožnu galanteriju. Kreirana je i izrađena opt-art torbica, koju s M-Ros izlaže na raznim sajmovima i događajima diljem cijelog svijeta. M-Ros je prisutan na eminentnim domaćim i svjetskim sajmovima grafičke i informatičke industrije, na kojima su posljednjih šest godina ostvareni zavidni rezultati. U zadnjih nekoliko godina u suradnji s partnerima tvrtka je nastupila na više od 50 sajmova i konferencija.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: