« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2009

Regionalna premijera CtP osvjetljivača

Kodak MAGNUS 800Z Quantum

Na sajmu Intergrafika 2009 tvrtka Grafik.net d.o.o. počastila je posjetitelje regionalnom premijerom CtP osvjetljivača zadnje generacije zavidnih karakteristika tvrtke Kodak.
Osvjetljivač ploča najviših tehničkih karakteristika i vrhunske kvalitete slike
Kodak Magnus 800 Quantum je termalni osvjetljivač digitalnih ploča, treće generacije i spoj je najboljih karakteristika Kodakovih CtP osvjetljivača Lotema i Trendsettera. Stvaran za sve potrebe malih i velikih tiskara, različitih formata ploča te različitih razina automatizacije dostiže brzinu od 60 ploča na sat. Mogućnošću korištenja besprocesnih ploča postaje pravi prijatelj tiskare koja brine o okolišu. Magnus 800 Quantum dizajniran je za moderne tiskare kao najsnažnije konkretno rješenje, koje pridonosi rastu poslovanja.

Napredna automatizacija za fleksibilnost i produktivnost
Kodakovi inženjeri razvili su tri razine automatizacije, od poluautomatike s ugrađenim bušačima ploča do potpune automatiziranosti s jednom kazetom za ploče sa 100 ploča ili više kazeta za različite ploče (multi-casssette unit - MCU) s kapacitetom i većim od 500 ploča, što daje maksimalnu automatizaciju. Ovisno o prostoru, kazetna jedinica može se ugraditi s lijeve i desne strane jedinice za transport ploča (autoloader). Jedinica za transport ploča automatski odvaja papir i šalje ploču u osvjetljivač. Sve opcije moguće je dograditi na terenu, što daje zavidnu fleksibilnost pri nabavi opreme.
Stvaran za sve potrebe malih i velikih tiskara, različitih formata ploča te različitim razinama automatizacije postiže brzinu od 60 ploča na sat

Najveća brzina osvjetljavanja
Magnus 800 osvjetljivač ploča dostupan je u nekoliko varijanti brzina od 15, 22, 30, 40 i zavidnih 60 ploča na sat. Kad kažemo 60 ploča na sat, onda mislimo na maksimalni format, što znači, ploča manjeg formata možemo osvijetliti još i više. Postoji li išta brže od toga?! Sve opcije također je moguće dograditi na terenu.

Kodakova Squarespot tehnologija
Kao i svi dosadašnji Kodakovi CtP osvjetljivači, i Magnus ima naprednu Kodak Squarespot termalnu tehnologiju osvjetljavanja, Kodak Staccato rastriranje (uz dodatnu rezoluciju i stabilnost i do 10.000 dpi), a Quantum dodaci kao temperaturna kompenzacija, dinamički autofokus i machine-to-machine konzistentnost osiguravaju preciznost svaki put, ostvarujući veću učinkovitost u procesu pripreme velikim povratom investicije.

Workflow rješenje
Kodak svojim naprednim rješenjima za radni tijek omogućuje potpunu automatizaciju. Posebno je važna automatizacija u odjelu grafičke pripreme gdje Kodak ima najbolja rješenja. Kod tako moćnih osvjetljivača s tako velikim brzinama neophodna je automatizacija. Treća generacija Kodak sustava za radni tijek jednostavna je za upotrebu i daje sve što korisnicima treba.

Magnus u grafičkom zavodu Hrvatske
Prvi kupac Kodak CtPa Magnus 800Z Quantuma je Grafički zavod Hrvatske iz Zagreba. Kodak Magnus 800Z Quantum je osvjetljivač ploča koji svaka tiskara želi imati u svojem pogonu. S brzinom od 60 ploča na sat, potpunom automatizacijom i modernim vanjskim dizajnom Magnus je vrlo privlačan. Grafički zavod Hrvatske iz Zagreba prepoznao je kvalitete Magnusa 800 te ga uvrstio u svoju vrhunsku opremu.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: