« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2009

Novo partnerstvo na hrvatskom tržištu / New Partnership on Croatian Market

Zagrebačka tvrtka Grafik Zagreb i njemačka ACTEGA Terra ušli su u partnerstvo u vidu distribucije na hrvatskom tržištu.

ACTEGA Terra, sa sjedištem u Njemačkoj, vodeći je europski proizvođač lakova za potrebe tiskarske industrije. Nudi četiri linije proizvoda s odgovarajućim aditivima: TerraWet vododisperzivni lakovi, TerraGloss UV lakovi, TerraEffekt efekt lakovi i TerraGreen lakovi bazirani na obnovljivim resursima.

Lakovi služe kao zaštita i finiš velikom spektru tiskarskih proizvoda na području komercijalnog tiska, kartonaža i etiketa. Matirani, sjajni i visokosjajni lakovi dostupni su kao i brojni višenamjenski lakovi, bilo da je riječ o protukližućim, zaštitnim ili termootpornim lakovima i primerima. Kada kupac traži izvanredne efekte, može birati između zlatnog ili srebrnog laka, mat/sjaj sustava, opaque bijele ili bisernog laka i ostalih.

Od Drupe 2008., TerraGreen upotpunjuje svoju ponudu proizvoda. U suprotnosti s tradicionalnim vododisperzivnim lakovima petrokemijskih derivata, ti se lakovi baziraju na prirodnim smolama i vosku. Ne temelje se na petrokemiji, te samim time ne utječu na nestašicu fosilnih izvora i onečišćenje okoliša. TerraGreen je biorazgradiv više od 75%. Trenutno su u ponudi tri vrste laka (mat, silky mat i sjaj). Njihova osnovna funkcija usporediva je s tradicionalnim vododisperzivnim lakovima. Certificirani su za direktni kontakt s prehrambenim proizvodima od strane njemačkog instituta Dr. Wesseling.

Servis, tehnički know-how i kvaliteta menadžmenta

Osim gore navedenih proizvoda, ACTEGA Terra nudi kupcima specifična i inovativna rješenja problema. Kupci profitiraju kroz ekstenzivnu know-how R&D službu. Mjerodavne konzultacije telefonom ili direktno u proizvodnim pogonima osiguravaju premaze temeljene na individualnim potrebama. Za dosljednu kvalitetu proizvoda, visokoobrazovani i motivirani zaposlenici provode sve mjere za osiguranje profesionalne kvalitete. Sirovine, kao i konačni proizvodi, testiraju se prema zahtjevima i specifikacijama kupca. Uzorak svake serije proizvoda se arhivira.

Certifikati u procesu i standardu kvalitete dokazuju koliko ozbiljno ACTEGA Terra preuzima odgovornost prema svojim kupcima. Certificirani su standardima ISO 14001 i ISO 9001. Integrirani HACCP sustav u ISO 9001 pokazuje da lakovi ACTEGA Terre ispunjavaju međunarodne standarde za higijenu i prehranu (Codex Alimentarius). Uz to, ACTEGA Terra ima i certifikat Sony Green Partner.

Mladen Morduš, Grafik Zagreb d.o.o., Zagreb

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: