« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2009

Kodak Preps Imposition Software

Kodakov softver za impoziciju stranica

Kodak Preps Imposition Software najatraktivniji je i najkorišteniji softver u grafičkoj industriji te radi na oba operativna sustava - Apple i MS Windows. Taj vodeći softver za impoziciju stranica može se koristiti s trećom generacijom RIP-a i Workflowa ili kao sastavni dio Kodak Unified Workflow Solutiona.
Kodak Preps Imposition Software, dostupan u 6. verziji, brži je i lakši za korištenje, značajno smanjuje troškove rada i vrijeme izrade. Podržava složene poslove za digitalni i konvencionalni tisak sa sadržajem elemenata i podataka koji dolaze iz različitih izvora.
Unutar Kodak Unified Workflow Solutiona, Preps može raditi potpuno automatiziranu impoziciju bez ijednog kontakta od strane operatera.
U 6. verziji Prepsa korisničko sučelje je toliko pojednostavljeno da se novi i napredni korisnici u njemu osjećaju lagodno. Alati koji se najčešće koriste i pregled funkcija sada su u jednom prozoru. Impozicija se obavlja potpuno jednostavno s drag and drop opcijom.

Brzo kreiranje, uređivanje i pregled impozicije
Impozicija se stvara brže neovisno radi li se od nule ili na temelju postojećeg predloška iz sustava knjižnice predložaka. Novi pretraživač predložaka radi puno brže, a time je ubrzano postavljanje, uređivanje i pregled svih knjigoveških dimenzija, za veću točnost razmaka između stranica i knjigoveških oznaka. Dovoljno je izabrati Generate Press Runs i automatski se stvaraju oznake temeljene na potrebama posla. Kad je posao kreiran, vidljiv je u stvarnom vremenu. Zumirati se može jedna stranica ili puni arak, uključujući i oznake.
Kada se promijene oznake, stranica ili izgled, mijenja se i pregled na ekranu te se odmah dojavljuju potencijalne pogreške.
Preps koristi dosljedne standarde kroz fleksibilan, jednostavan za korištenje predložak i biblioteku zadanih oznaka i uzoraka koji su izrađeni za strojeve u pojedinoj tiskari. Primjenom predložaka i biblioteke rad je djelotvorniji i učinkovitiji.

Planirajte složene poslove s lakoćom
Uz takav napredan sustav, i s vlastitim predlošcima, mogu se brzo stvoriti točne impozicije, čak i za poslove s više pojedinačnih komponenti. Sustav jasno definira proizvodne razlike između omota i knjižnog bloka, primjerice. Kada se mijenja način uveza, jednostavno se prebaci datoteka drag and drop u drugi predložak, te se pregledava finalni proizvod u Assembly View. Kada je kompletna impozicija spremna, može se ispisati detaljno izvješće o poslu, oznakama, i sve to spremiti u JDF format. Izlazna JDF datoteka sadrži podatke koji ubrzavaju proces dorade kao što su podaci o presavijanju i rezanju.

Automatski povećajte iskoristivost tiskovnog arka i smanjite otpad
Tiskar ručno ili automatski raspoređuje razne formate poslova koje želi tiskati na jednom tiskovnom arku. Program automatski stavlja rezne oznake i radi raspored na arku kako bi se maksimalno iskoristila površina papira. Na taj se način štedi vrijeme u montaži i smanjuje papirni otpad.

Automatizacija koja počinje već u odjelu pripreme rada/MIS
Preps je kompatibilan s JDF-om, tako da se mogu umetnuti JDF datoteke iz sustava za upravljanje informacijama (MIS), i automatski generirati potpunu impoziciju iz MIS podataka. To smanjuje ili čak eliminira potrebu za ručnim radom. Sustav može automatski dodati tiskovne i doradne oznake.

Standard u grafičkoj industriji - PDF
Preps podržava industrijski standard PDF koji može biti generiran iz svih poznatih sustava tijeka rada. Izlazna datoteka može sadržavati doradne postavke u JDF-u, tako da se može imati jedna osnovna datoteka (master file) za kontrolu tiska, rezanja i uvezivanja. Za starije generacije noževa za rezanje koji ne podržavaju JDF moguće je izdvojiti PPF podatkovne datoteke.

Dio Kodak Unified Workflow Solutiona
Preps može biti integriran u Kodak Unified Workflow Solution i tada postaje sveobuhvatno i integrirano rješenje za grafičku industriju, s modularnom arhitekturom koja objedinjuje poslovanje, proizvodnju, upravljanje bojama i upravljanje podacima u kombinaciji konvencionalnog i digitalnog tiska. Kodak Unified Workflow rješenja podržavaju konvencionalni i digitalni tisak, pružaju inteligentnu automatizaciju, povećavaju učinkovitost i profitabilnost.

Priredio:  Dean Tolp, Grafik.net d.o.o., Zagreb
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: