« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2008

Unioninvestplastika – još jedna investicija / Another Investment at Unioninvestplastika

Da je Unioninvestplastika moderna tiskara, koja svojim partnerima osigurava najveću kvalitetu koja se može naći na tržištu, govori i činjenica da neprestano ulaže u nove tehnologije.

Najnovija “ljepotica” koji ovih dana bilježi svoje prve sate probnog rada je high-tech stroj za duboki tisak u devet boja, koji se koristi prilikom proizvodnje fleksibilne ambalaže i prilagođen je potrebama moderne tiskare. Riječ je o investiciji većoj od tri milijuna EUR-a.

Njegove karakteristike su sve samo ne zanemarive. Maksimalna brzina je 600 m/min., radna širina 1370 mm, a moguće je tiskati na svim materijalima koji se koriste u fleksibilnoj ambalaži. Novi sustav sušenja smanjuje ostatak otapala na minimum, brza je izmjena radnog naloga, postoji kompjuterizirani sustav za kontrolu koji je vrlo jednostavan za samog operatera i još dosta opreme koja je potrebna da bi se dobio vrhunski otisak.

“Glavni razlog zbog koje se krenulo u ovu veliku investiciju bila je želja da našim kupcima pružimo mogućnost da svoj proizvod obogate još kvalitetnijom ambalažom, postojanijom i atraktivnijom. U ovoj djelatnosti morate pratiti sve zahtjeve kupaca, kako investiranjem u najnovije tehnologije, tako i ulaganjem u znanje zaposlenika. Svi spomenuti faktori jedini su put do vrhunske kvalitete konačnog proizvoda”, objasnio je Almin Cviko, rukovoditelj flekso proizvodnje.

“Otisak koji se radi na stroju za duboki tisak u devet boja visoke je rezolucije, daje jasnu oštrinu, čime i najsitniji detalji dolaze do izražaja. Postojaniji je, čistiji i samim time pruža poseban osjećaj pri pogledu na konačni proizvod, što je od velike važnosti”, pojasnio je Cviko.

Prednosti u samom procesu proizvodnje su radna brzina, brza izmjena radnog naloga, konstanta u kvaliteti kod velikih radnih naloga te sama stabilnost otiska.

“Prilikom ulaska u ovaj projekt znali smo što želimo postići. Sljedeći važan korak bio je odabir proizvođača stroja. Stoga smo obavili niz konzultacija s renomiranim konzultantima u ovom području. Talijanska komapanija Cerutti pokazala se kao najbolje rješenje. S bogatom tradicijom koja datira u davnu 1920. godinu, s konstantnim tehnološkim inovacijama i pouzdanošću, znali smo da ćemo na ovaj način našim partnerima ponuditi ono najbolje”, dodaje Cviko.

Fleksibilna ambalaža moderna je u pravom smislu te riječi ponajprije zbog svojih tehničkih svojstava koji osiguravaju otpornost na vlagu, mirise i druge vanjske utjecaje. Ona je najtanji i najlakši oblik zaštite proizvoda, ne opterećujući proizvod dodatnom težinom. Druga komparativna prednost je suvremeni dizajn s efektnim porukama koje proizvod čine modernim i prepoznatljivim. Koristi se u prehrambenoj, kemijskoj, duhanskoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, poljoprivredi i trgovini. Upravo stoga bilježi konstantan rast na tržištu.

Unioninvestplastika renomirana je tiskara, poznata na širem području regije, kako u području fleksibilne ambalaže, tako i u ofsetu, gdje pruža mogućnost tiska na rotostrojevima za novinski i revijalni tisak te tisak iz arka, zajedno s kompletnom doradom, u području ekstruzije gdje s instaliranom opremom proizvodi sve vrste folija do 200 mikrona.

“U ovom trenutku moguća je izrada na svim MONO materijalima: PE, PP, PPCAST, PETG, PVC... koji se koriste za izradu PP etiketa i shrink slleeva, kao i svih vrsta dupleksa s unutrašnjim tiskom, koji se ponajprije koriste za pakiranje riže, šećera, flipsa, čipsa, vakumirane ribe, deterdženata ... te svih vrsta tripleksa, koji se koriste za pakiranje kave, začina, šampona, kozmetičkih krema...”, dodaje Cviko.

U toj kompaniji u tijeku je i investicija u novi flekso stroj u 10 boja, kako bi postojeći, ali i novi kupci koji imaju potrebe za manjim serijama dobili istu visoku kvalitetu usluge, kakvu traži moderno tržište.

Osim u nove tehnologije i znanje, Unioninvestplastika važnost stavlja na kontrolu kvalitete proizvoda, za što je odgovoran tim koji radi u moderno opremljenom laboratoriju, koji prati sve novine i zahtjeve koje donosi postupak certifikacije ISO 9001 i ISO 14001, okončan sredinom rujna.

Priredila: Danijela Bićanić, MIMS d.o.o., BiH

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: