« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2008

Kreativnost i automatizacija / Creativity and Automation

StiTchmaster ST 450 kombinira veliku fleksibilnost i produktivnost te proširene aplikacije

Heidelberger Druckmaschinen AG predstavlja novi stroj za klamanje – Stitchmaster ST 450 koji se odlikuje potpunom automatiziranošću, fleksibilnošću te produktivnošću. Postoje mogućnosti za velik broj aplikacija jer se stroj može specijalno prilagoditi za svaki proizvod posebno – uz vrlo dobre performanse i pouzdanost kvalitete te kapacitet od 14 tisuća ciklusa na sat. Stitchmaster ST 450 radi s neobrezanim papirom formata od 85x128 mm do 320x480 mm, i maksimalnom debljinom od 12 mm. Posebna karakteristika tog stroja je mogućnost rada i s A6 u landscape formatu u načinu rada s jednim arkom. Kratko vrijeme pripreme Stitchmastera ST 450 idealno je zbog čestih promjena formata, malih i velikih naklada, tankog i debelog papira te personaliziranih proizvoda. Zbog toga su mu ciljani kupci industrijski tiskari i tvrtke specijalizirane za doradu. Stitchmaster ST 450 se može glatko integrirati u Heidelbergov Prinect radni tijek putem sustava za kontrolu kompatibilnog s JDF-om. Postavljanje podataka prebačeno je iz faze pripreme i dostupno je za klamanje. Jednom kada se podaci za proizvodnju spreme, može ih se vidjeti u bilo koje vrijeme za potrebe ponavljanja istog radnog naloga. Novi stroj za klamanje dostupan je od jeseni 2006., kada je zamijenio Stitchmaster ST 400.

Spajanje kreativnog klamanja s visokom razinom automatizacije

Stitchmaster ST 450 odlikuje se pokretnim ulagačima sa servo pokretačima koji se mogu postaviti na bilo koju stranu lančanika. Sa i do 16 ulagača, stroj može obraditi velik broj proizvoda i podržavati prošireni niz usluga. Za optimalne rezultate, na bilo koji dio lančanika mogu se postaviti mobilne ljepilice za uzorke, npr. za knjižice, prigodne čestitke, uzorke proizvoda ili CD-e. Dodatne mogućnosti, poput two-ups, multiple-ups i hole punchers, znače da nema potrebe za ponovnim prolazom, nego da se sve obavlja u samo jednom prolazu. Novodizajnirani ulagač araka osigurava poboljšani i pouzdani transport araka, bilo vrlo tankih, bilo vrlo debelih. Heidelberg je za taj stroj razvio nove glave za šivanje koje se troše vrlo sporo, a stroj radi dok proizvod prolazi kroz njega, što povećava kvalitetu i produktivnost. Novorazvijeni cris-cros izlagač osigurava pouzdano izlaganje, a i ulagač i izlagač prilagođavaju se putem automatskog postavljanja formata, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme, što naravno znači mnogo kod čestih promjena radnih naloga.

Isprobane i dokazane mogućnosti

Sa Stitchmasterom ST 450 Heidelberg je proširio svoje mogućnosti za zahtjevne i kreativne aplikacije. Sa Stitchmaster ST 100 utire put profesionalnom klamanju – odlikuje se s maksimalno devet tisuća ciklusa na sat i radi s formatima do A4+ te je idealan temeljni model za knjigovežnice i male tiskarske radionice koje žele pojačati svoje kapacitete za klamanje. Stitchmaser ST 100 posebno je prikladan za male i srednje naklade u kojima se često mijenja format, a uz to je i vrlo kompaktan. Vrijeme pripreme pri promjenama formata smanjeno je na minimum. Stroj za klamanje Stitchmaster 350, koji je predstavljen na Drupi 2004, dizajniran je za različite korisnike, a radi brzinom i do 12 tisuća ciklusa na sat. Odlikuje se visokom kvalitetom, pouzdanošću i jednostavnošću upotrebe, a može se integrirati u radni tijek uz pomoć JDF-a. Zbog toga je ekonomična i fleksibilna alternativa industrijskim tiskarama i specijalistima dorade.

Priredio: Zlatko Bošnjak, Heidelberg Hrvatska d.o.o.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: