« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2008

Kompetencija u tisku / Competence in Print

Zaštitni znak “printcom” predstavlja “kompetenciju u tisku” te je manrolandov pečat za tiskarske proizvode.

Svi proizvodi koji se prodaju pod zaštitnim znakom testirani su i odobreni od tehničkih odjela u manrolandu, što tu tvrtku razlikuje od trgovaca koji samo kupuju i prodaju proizvode.

Samo visokokvalitetni proizvodi kojima je Fogra već testirala kompatibilnost s materijalom ili koje su potvrdili drugi službeni instituti za testiranje tiskarskih proizvoda ulaze na užu listu.

Proizvod dobiva printcom pečat kvalitete tek kad je ispunio stroge kriterije manrolanda i kad je odobren u praktičnim testovima.

manroland kupuje na veliko, može ponuditi konkurentne cijene. Ipak, nije važna samo cijena proizvoda. Djelovanje i učinak na proces tiska puno je značajniji. Cilj je izdvojiti se efikasnošću, pouzdanošću procesa i znanjem te osigurati dobre proizvode i uslugu.

printcom proizvodi dostupni su u manrolandovim marketinškim organizacijama, ovog trenutka pretežno u Europi. Radi se na osnivanju printcoma i u Aziji i SAD-u, a nakon toga na svim svjetskim tržištima. Važno je spomenuti i veliki izbor personaliziranih rješenja za udovoljavanje potrebama svake pojedinačne regije.

U posljednje vrijeme u manrolandu bilježe značajan rast prodaje printcom proizvoda. Korisnici mogu biti sigurni da dobivaju proizvode za upotrebu u pogonu koji savršeno odgovaraju njihovom tiskarskom sustavu i okruženju. To su proizvodi odličnih performansi usmjereni na potrebe kupaca. Na primjer, u ponudi su printcom Start Up paketi koje je tvornica točno definirala za nove strojeve, što ubrzava naručivanje i trajno čuva proces tiska. Sustav printcom povećava kvalitetu tiska i smanjuje ukupne troškove proizvodnje. Još jedna važna korist za kupca je načelo kupnje potrebnog na samo jednom mjestu (tzv. one-stop-shop). Ne moraju detaljno istraživati izvore, nego sve mogu dobiti na jednome mjestu.

U konačnici printcom povisuje kvalitetu tiska i snižava ukupne troškove proizvodnje.

Portfolio proizvoda uključuje:

•          ofsetne gume
•          sredstva za pranje, ovlaživače, aditive
•          silikonske emulzije, premaze, boje
•          valjke za tisak, aniloksne valjke, četke za pranje
•          sredstva za podmazivanje
•          instrumente za mjerenje.

Ofsetna guma blanket S 104T

Jedan od proizvoda je i ofsetna guma Blanket S 104T.

Kvaliteta i profitabilnost tiska su direktno vezani uz odabir ofsetne gume. Blanket S 104T guma je dizajnirana za visokokvalitetni tisak za strojeve za tisak iz arka. Nudi izvanredan prijenos boje koji omogućuje preciznu reprodukciju točke na najzahtjevnije površine. Zahvaljujući svojim optimiziranim mehaničkim svojstvima i tiskarskim karakteristikama, omogućuje izradu vrhunskog komercijalnog tiska.

Može se koristiti s bojom koja se oksidirajući suši ili pak s prodirućom bojom. Kako bi se osigurala najviša razina otiska i produžio radni vijek uređaja, dobro je koristiti ofsetnu gumu u kombinaciji sa sistemskim komponentama koje je odobrio manroland.

Prednosti S 104T gume su precizna reprodukcija točke, superiorna čvrstoća, minimalni prirast točke, visokokompresibilna je te ima odličnu sposobnost apsorpcije udaraca. Ima dug životni vijek i jednostavno se montira zahvaljujući niskoj krutosti savijanja.

Priredila: Jelena Grgec, manroland Hrvatska d.o.o.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: