« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2008

EXPERTFOLD – sljedeća generacija / EXPERTFOLD – Next Generation

Ekspertom u proizvodnji punog kartona ne postaje se preko noći. U stvari, treba puno vremena i napora da se postane stručnjak u svom poslu. Isto se može reći i za Bobst.

Iako Bobst već više od sto godina proizvodi visokosofisticiranu opremu za grafičku industriju, toga nije bilo sve dok Henry Bobst 1942. godine nije revolucionarno razvio proces savijanja i lijepljenja, dizajnirajući ljepilicu PCR 382. Taj je stroj postavio standard kreativnosti, kvalitete i točnosti, koja se održala do danas i dovela Bobst do pozicije vodećeg proizvođača u dizajnu ljepilica.

U Bobstu nikad ne zaboravljaju da su najveći eksperti upravo kupci. Kada je dizajniran EXPERTFOLD, u Bobstu su mu pridodali kvalitetu koju su kupci željeli - nedostižnu kvalitetu, izvrsnu produktivnost i lako upravljanje. Tehnologija koja se pritom koristi, kao i patentirani Bobst poravnavač prireza, jedinstveni Flipper izbacivač te inovacije poput Accubraille jedinice, upotpunjeni su pažnjom na svakom detalju radnih uvjeta stroja.

Nudeći veliku vrijednost za novac, EXPERTFOLD ima fleksibilnost za proizvodnju bilo kojeg posla, s produktivnošću, stalnom preciznošću i kvalitetom proizvoda kao krajnjim rezultatom.

Šest elemenata ukupne EXPERTFOLD produktivnosti:
1.         Trenutno podešavanje i bez dodat­nog otpada – patentirani Bobst Accufeed poravnavač smanjuje vri­je­me podešavanja ulagača 75%, a motoriziranom verzijom stroja omo­­gu­ćava podešavanje ponovljenog naloga za nekoliko minuta.
2.         Brzina bez ograničenja –poravnavanje znači izvrsnu kontrolu prireza, mali zastoj i bolje kvalitete savijanja. Glatko predsavijanje prvog i trećeg žlijeba i jednako završno savijanje omogućava proizvodnju bez zastoja.
3.         Non stop proizvodnja – Accufeed poravnavač i kontrolni panel C.U.B.E.³ koji je povezan s kvalitativnim uređajima, omogućavaju izbacivanje nesukladnih kutija bez zaustavljanja stroja.
4.         Prodaja konačnog proizvoda – predsavijanje i konačno savijanje, s regulatorom toka i najbržim izbacivanjem, dizajn koji je napravljen radi kvalitete kutija
5.         Visoka raspoloživost – razvoj EXPERTFOLDA zasnovan je na stogodišnjem iskustvu. Tisuće sati razvoja i istraživanja, kao i intenzivno testiranje te visokokvalitetni materijali, znače da je EXPERTFOLD napravljen da traje.
6.         Brzo otklanjanje kvarova - C.U.B.E.³ kontrolna ploča upozorava operatera na proizvodne ili strojne pogreške. Otklanjanje pogrešaka je moguće i modemskom vezom s Higway view. Brzi pristup servisu i rezervnim dijelovima znači minimalni zastoj na ljepilici EXPERTFOLD.

Ljepilica koja raste s kupcem znači da nudi još više mogućnosti. Osim savijanja i lijepljenja, može istovremeno raditi i neke druge in-line procese: Brailleovo pismo, lijepljenje prozora, ulaganje letaka i uputstava, žlijebljenje i preganje.

EXPERTFOLD je modularan i razvija se s kupčevim poslovima. Uvijek se može dograditi dodatnim jedinicama, kada to zahtijeva tržište. Ako kupac treba dodatne uređaje za naručene poslove, Bobstovi inženjeri će dizajnirati dodatne alate. Godišnje se proizvede oko tisuću takvih dodataka za svakog pojedinog kupca.

EXPERTFOLD se proizvodi u verziji 80 i 110, A1/ A2 sa i bez modula za kutije s automatskim dnom (tri točke lijepljenja). Najveća širina prireza je 800/1100 mm, dok je najmanji format presavijene kutije 35 mm. Uz brzinu od 450 m/min i gotovo neprimjetne motore, čuje se samo šum kartona kako prolazi kroz ljepilicu.

Uz dodatak perifernih uređaja, primjerice HANDYPACK GT, može se postići visoka produktivnost stroja.

S novom generacijom ljepilica, Bobst je krenuo i s logom Swiss technology. Znanjem, tehnikama, dosjetljivošću, inovacijama i pragmatizmom, Švicarska je izgradila impresivnu industriju satova, tekstila, strojeva mikrotehnologije, elektronike i medicinske opreme. U tim područjima, kao i u industriji hrane, bankarstvu i osiguranju, prevladava samo jedna crta – vrlo visoka kvaliteta. Bobst je obilježen vrijednostima koje su izgradile Swiss technolcogy – sigurnost, beskonačna težnja za savršenstvom i naglašen odgovorni rad. Kao što je Bobst simbol švicarske tehnologije, tako je kvaliteta njegovih strojeva obaveza prema kupcima.

Bobstovi strojevi nude preciznost, raspoloživost i neusporedivu dugotrajnost, koji se stalno nadograđuju. U to su se uvjerili mnogi kupci.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: