« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2007

Proljeće PrintFlow Accounta / The Spring of PrintFlow Account

Sajamske priredbe i seminari dobra su prilika za izravan kontakt s klijentima i prezentiranje ponude.
Tvrtka Amatio d.o.o. iz Zagreba je tijekom svibnja imala priliku predstaviti svoj sustav za praćenje poslovnih procesa u grafičkoj industriji PrintFlow Account, koji je naišao na velik interes.ZAGREB

Zadnji tjedan svibnja bio je rezerviran za još jedno izdanje Intergrafike, međunarodnog sajma za grafičku industriju i industriju papira. PrintFlow Account se Zagrebu na sajmu grafike prvi put predstavio 2005. godine u svojoj prvotnoj verziji 1.0.

Program koji je prvotno nudio izradu kalkulacije za ofsetne tiskare tijekom te dvije godine pretvorio se u kompletan sustav za praćenje poslovnih procesa u grafičkoj industriji. Kao takav, verzija 2.0 prvi je put predstavljena na prošlogodišnjem sajmu grafike u Beogradu, gdje je naišla na izvrstan prijem od strane posjetitelja. Intergrafika je stoga bila prvo veliko predstavljanje nove verzije programa na području Hrvatske.

U paviljonu br. 5 Zagrebačkog velesajma na štandu ABF Grupe posjetitelji su mogli vidjeti prikaze kalkulacija koje su se vrtjele na projekcijskom platnu u pozadini te dobiti odgovore na sva pitanja, neodumice ili nejasnoće vezane uz sam program. Također, posjetitelji su sa sobom mogli ponijeti bogat propagandni materijal, uključujući i multimedijalni CD sa snimljenim primjerom izrade kalkulacije, člancima vezanim za PrintFlow Account koji su izašli u tisku, uključujući naravno i Croprint te TV prilogom s gostovanja na beogradskoj Grafimi. Velik interes i mnoštvo pitanja zainteresiranih još je jedanput potvrdilo razmišljanja kako je takav proizvod itekako potreban grafičkoj struci, te uz malo truda omogućuje velik pomak pri brzini i kvaliteti odrađenog posla, kao i preraspodjelu prioriteta unutar same tvrtke. Kao i uvijek na takvim događanjima, još se jednom proširila postojeća baza kontakata te direktno zainteresiranih za taj sustav, kako s područja Hrvatske i regije, tako i ostatka Europe.

PrintFlow Account će nastaviti aktivnosti i tijekom ljetnih mjeseci, kako na matičnom tržištu, tako i u regiji.

SARAJEVO

Sredinom lipnja PrintFlow Account je gostovao na izuzetno važnom seminaru vezanom uz područje grafike pod nazivom „Aktualnosti u pripremi štampe” koji se treći put održao u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

To je bilo prvo javno predstavljanje PrintFlow Accounta na području Bosne i Hercegovine te utoliko i važnije. Stoga tvrtka Amatio zahvaljuje Vanjskotrgovinskoj komori, posebice Selmi Bašagić, voditeljici Grupacije grafičke industrije, na odaslanom pozivu za aktivno sudjelovanje na tom seminaru. Seminar je odlikovala vrhunska organizacija i velika posjećenost zainteresiranih iz grafičkog sektora, što je pridonijelo izrazito aktivnoj atmosferi tijekom čitavog šestosatnog seminara. PrintFlow Account se predstavio gotovo jednosatnim predstavljanjem od strane idejnog začetnika i autora programa Zlatka Vučetića koji je nakon samog izlaganja odgovarao na mnogobrojna pitanja prisutnih. Program je predstavljen od samih početaka razvoja verzije 1.0 do zadnjih novosti na verziji 2.0 koje su dodane pred ovogodišnju Intergrafiku.

Iz Sarajeva nosimo iznimno pozitivna iskustva s lijepim primjerom kvalitetne suradnje između tamošnje Komore i grafičkog sektora, na obostrano zadovoljstvo organizatora i prisutnih grafičara i predavača. Naravno, radujemo se daljnjoj suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine kao i tamošnjom grafičkom strukom.

Priredili: Vedran Dižep i Zlatko Vučetić, Amatio d.o.o., Zagreb

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: