« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2007

EFI Auto-Count DMI – napredna proizvodnja / EFI Auto-Count DMI – Advanced Production

EFI je kompjutersko integrirano sakupljanje aktualnih proizvodnih podataka sa svih vrsta tiskarskih i doradnih strojeva. sustavi obuhvaćaju i povezuju sve proizvodne razrede (priprema, tisak, dorada), uključujući planiranje, nabavu i računovodstvo.

EFI programska oprema oblikovana je isključivo za potrebe grafičke industrije, te omogućava brz pristup informacijama potrebnima za svakodnevno vođenje tvrtke, kao i informacijama važnima za strateške i poslovne odluke. Pomoću njihove programske opreme lako se mogu prepoznati i odstraniti loši faktori u proizvodnim procesima te poboljšati brzina proizvodnje, smanjiti troškovi i povećati dobit. EFI programskom opremom opremljeno je gotovo 10 000 grafičkih tvrtki u svijetu.

EFI Auto-Count DMI

Auto-Count je programski alat koji se postavlja direktno na tiskarski ili doradni stroj. Moguće ga je staviti na svaki stroj bez obzira na njegovu starost ili vrstu. Tehnologijom direktnog pregleda omogućava pristup svim informacijama o radu stroja ili vremenu rada. Na kraju pokazuje pregled cjelokupnog posla te sve ključne informacije o proizvodnom procesu: Kada je započet posao? Kada je završen? Kakva je bila upotreba materijala? Kada i zašto su bili zastoji?

To je učinkovit i jednostavan alat koji pridonosi smanjenju otpada i povećanju produktivnosti.

Auto-Count 1000

Auto-Count 1000 omogućava točno brojanje i nadzor tiskarskih ili doradnih strojeva. Auto-Count 1000 upotrebljava vrstu posebnih senzora postavljenih direktno na stroj, koji jako preciznom tehnologijom omogućavaju sakupljanje proizvodnih podataka. To je jednostavno i učinkovito rješenje za sve ofsetne, flekso i digitalne tiskarske strojeve, kao i za strojeve dorade.

Podaci iz svih Auto-Count sustava sakupljaju se i prenose u centralni ured, te ih jednostavno može pregledati voditelj ili tehnolog u proizvodnji. Auto-Count je moguće integrirati u informacijski sustav za vođenje grafičke proizvodnje EFI, koji se brine za brz protok i obradu svih prikupljenih proizvodnih informacija.

Auto-Count 3000

Auto-Count 3000 vodi iznimno preciznu evidenciju upotrebe materijala. Upotrebljava patentirani proces “vaganja otpada” koji udružuje senzore na tiskarskom stroju i na dodatnoj integriranoj vagi, te time pokazuje najtočnije podatke o upotrebi materijala. To je sustav prikladan za rotacije velikih brzina i velikih formata, kod kojih nekontrolirani tisak može nagomilati veliku količinu škarta u nekoliko sekundi. Tiskar zato točno zna kada treba zaustaviti stroj te se time smanjuje mogućnost viška ili manjka naklade.

Kao samostalan ili integriran s informacijskim sustavom za vođenje grafičke proizvodnje EFI, Auto-Count 3000 se isplati za nekoliko mjeseci. Sama ušteda papira je oko 2% godišnje. Programom Auto-Count neće se samo smanjiti otpad, već će se povećati produktivnost i dobit.

Mladen Morduš, Grafik Zagreb d.o.o., Hrvatska i Miha Macur, Grafik d.o.o., Slovenija

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: