« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2007

Brojne prednosti Mistrala / Mistral’s Numerouos Advantages

Bobst proizvodi ljepilice već više od 60 godina i kontinuirano ulaže u razvoj i istraživanje novih tehnoloških rješenja. Time se podiže prag mogućnosti ljepilica. Ljepilicu Mistral u Bobstu nazivaju brojem 1 zbog brojnih prednosti.

Broj 1 u kvaliteti. Kvaliteta je globalni koncept ukupnog razvoja Bobsta, ističu svoje konstantno usmjerenje u kompaniji. Mistral je ljepilica stvorena prema visokim standardima i ujedinjuje tehnološka rješenja preciznog štancanja s ciljem postizanja optimalne kvalitete savijanja i lijepljenja kutija
Broj 1 u produktivnosti. Dužina sekcija za predsavijanje i savijanje omogućava “glatki” prolaz kutija i značajno povećanje produktivnosti stroja sa svim vrstama kutija. Modularna jedinica za automatsko dno, 4 i 6 točaka lijepljenja postavljenih na nagibnome (tilting) okviru i univerzalni uređaji za savijanje za posebne namjene, vanjske jedinice koje će nadopuniti stroj... to su samo neke osobine koje čine Mistral brojem 1 u produktivnosti.
Broj 1 u ugodnom radu i fleksibilnosti. Lagani prolaz kroz stroj, neparalelna vidljivost preko ulagača, tehnička rješenja preciznog štancanja s ciljem minimaliziranja vremena pripreme i u suradnji s ergonomijom čine rad operatera ugodnijim. To su bili zadaci Bobstovih inženjera dok su dizajnirali paletu Mistral ljepilica. Oni su i postignuti.
Broj 1 u raspoloživosti. Skoro više od pola stoljeća za Bobst se podrazumijeva da je oslonac u inovacijama i razvoju ljepilica. Mistral ljepilica je rezultat projekta u kojemu ništa nije uzeto “zdravo za gotovo”. Svi detalji su brižno proučavani, procjenjivani i isprobani prvo posebno, a onda zajedno. Rezultat toga je ljepilica koja ne samo da udovoljava očekivanjima svih kupaca, nego i stroj kojem se može 100% vjerovati, naglašavaju u Bobstu.
Broj 1 u servisu. Za Bobst, servis nije samo jednostavna akcija za isporuku rezervnih dijelova, već je neprestana obaveza za osiguravanje optimalne podrške.
Osposobljeni Bobstovi tehničari, proizvodni specijalisti, instruktori te cjelokupan program modularne obuke na raspolaganju je kupcu, kako bi mu pomogao da dobije najbolje iz novog Mistrala u bilo koje vrijeme i s bilo kojom kutijom.
Mistral je broj 1. Mistral je pobjednik u savijanju i lijepljenju. Stalna visoka produktivnost sa standardnim i posebnim kutijama: kombinacija tehnologije točnog štancanja, ergonomija i iskustvo u radu donosi na tržište stroj koji nudi fleksibilnost i ugodno korištenje.
Mistral ljepilica lansirana je na DRUPI 2004 i od tada je prodana u više od 200 primjeraka širom svijeta. Mistral se proizvodi u dva formata: 80 i 110 cm.
Na početku ljepilice nalazi se uređaj Accufeed koji se sastoji od ulagača i jedinice za poravnavanje prireza, koja osigurava optimalno poravnavanje svih oblika i veličina prireza od punog kartona i mikro vala.
Na kraju, ljepilicu Mistral moguće je postaviti kao dodatnu opremu, uređaj Handypack GT koji služi za skupljanje kutija pri većim proizvodnim brzinama. Osim toga, može se instalirati i uređaj Accubrail, iza drugog modula, na kojem u jednom prolazu može pregati Brailleovo pismo.
Zajedno s kvalitativnom kontrolom (uređaj fliper, čitač koda i nanosa ljepila), ljepilica je potpuno opremljena za rad. Uređaj fliper (patent) je potpuno razvijen u Bobstu i integriran u CUBE jedinicu, te se jamči 100%-tno izbacivanje nesukladnih kutija.

Priredio: Ivica Šebalj, Bobst Group Central Europe s.r.o.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: