« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2007

Sarajevska priča / Sarajevo Story

Sredinom studenog u Sarajevu je održan IV. seminar iz područja grafičke industrije pod nazivom “Novi trendovi u štamparstvu” u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Na tom se seminaru već drugi put predstavio i program PrintFlow Account tvrtke Amatio.

Pri prvom predstavljanju u lipnju ove godine program je bio predočen u općim crtama te je privukao veliku pozornost prisutnih.

Na posljednjem seminaru dan je detaljan vizualni prikaz kalkulacije te prikaz i popratno objašnjenje svih postupaka i troškova koji se događaju tijekom jednog proizvodnog procesa.

U jednosatnom predstavljanju programa prikazana je većina opcija koje sustav nudi, osim najzahtjevnijih modula kao što su analitika te proces planiranja ili praćenja proizvodnje koji nisu mogli biti vizualno predstavljeni jer sustav ne može virtualno pretpostaviti situacije koje će se dogoditi u nekoj tiskari bez prethodnog spajanja i unosa kompletnih parametara određene tiskare.

Stoga je naglasak bio na fazama koje prethode kalkulaciji, zatim izradi same kalkulacije te postupcima koji se pojavljuju kao posljedica toga, kao što je primjerice automatsko skidanje repromaterijala sa skladišta jednom kad kalkulacija prođe, odnosno kad radni nalog krene u rad.

Skladište se kao modul automatski mijenja pri svakom unosu podataka, npr. pri unosu nove količine određenog papira, boje, ljepila ili nekog drugog repromaterijala. Moduli skladišta omogućavaju i vođenje skladišta gotove robe koja čeka isporuku i sl.

Moduli za robno i financijsko vođenje skladišta uvelike olakšavaju financijsko poslovanje tvrtke, tj. u svakom trenutku je poznato točno količinsko stanje robe odnosno financijsko stanje po svakom artiklu ili ukupno. Modul za robno i financijsko vođenje skladišta za svaki artikl ima zasebnu skladišnu karticu i tako omogućava praćenje potrošnje ili stanje određenog artikla.

Veliki interes prisutnih te živost diskusija na šestosatnom seminaru potvrđuje već ranije donesen zaključak kako je područje Bosne i Hercegovine itekako aktivno na području grafičke industrije, te fascinira svojim zanimanjem za nove tehnologije i dostignuća u grafici koje možda druge zemlje ili regije uzimaju zdravo za gotovo. PrintFlow Accountu, kao proizvodu koji je proizašao iz grafičke struke (i s ovih prostora) itekako je važno predstavljati se aktivno u ovoj regiji, a posebice na području Bosne i Hercegovine, na tržištu koje posjeduje izrazito veliki potencijal za napredak u grafičkoj industriji. Kao i uvijek na ovakvim događanjima, još jednom su se srele stare kolege te stekla nova poznanstva, a Bosna i Hercegovina je postala još jedna od zemalja u nizu koja je, zahvaljujući prezentacijama na održana dva seminara, postala korisnicom PrintFlow Accounta.

Priredili: Zlatko Vučetić, Vedran Dižep, Ornela Kumpez, Amatio d.o.o., Zagreb

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: