« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2007

Dotrix Transcolor

Međunarodna tvrtka Agfa Graphics sa sjedištem u Belgiji lansirala je nedavno :Dotrix Transcolor, ink jet pisač u boji koji ispisu transakcijskih i promotivnih dokumenata i izravne pošte pri velikim brzinama dodaje visokokvalitetnu boju.

Snažan IPDS (Intelligent Printer Data Stream) kontroler kombinira rad u jednom prolazu, ink jet tehnologiju visoke rezolucije i boje koje se suše UV zračenjem, kako bi omogućio manji trošak po primjerku i brži povrat ulaganja.

:Dotrix Transcolor obrađuje stranice u realnom vremenu. Snažni IPDS FS45 kontroler koristi skalabilnu tehnologiju za obradu podataka kako bi omogućio gotovo neograničenu snagu obrade. Raspodjelom zadataka obrade na grupe kontroler može “ripati” u stvarnom vremenu neovisno o kompleksnosti projekta i gustoći boje.

“Dodavanje pune boje na već kompleksan ispis baze podataka bio je kamen spoticanja za ispis transakcijske, promotivne i izravne pošte jer usporava obradu. Kod dizajna uređaja Dotrix Transcolor, Agfa je eliminaciju problema ‘uskog grla’ učinila prioritetom,” naglasili su u Agfa Graphicsu. Tehnologija koja se kombinira u tom sustavu isporučuje kvalitetnu boju po najnižoj cijeni po primjerku i uz najviši povrat ulaganja.

Koje su prednosti? Pogon za ispis sustava, SPICE (Single Pass Color Engine), još je jedan razlog zašto Dotrix Transcolor može isporučiti punu boju pri visokoj brzini. Konfiguriran je sa statičkim nizom ink jet glava koje obuhvaćaju cjelokupnu širinu ispisa. Koristeći maksimalnu širinu papira (65 cm), može ispisati 3 A4 stranice, s obje strane papira (obostrano) u jednom prolazu kako bi ispisao gotovo 500 A4 stranica u minuti/30 000 na sat. Sustav je konfiguriran s ulaganjem od role do role kako ne bi bilo prekida u tisku. Rješenje za završnu obradu u liniji neovisnog proizvođača može se dodati radi još veće produktivnosti.

Agfa Graphics primjenjuje drop-on-demand piezo ink jet glave sa skalom sive boje za variranje veličina kapi koje stvaraju točku u ispisu. Glave stvaraju višestruke nijanse “sive” za svaku boju koja stvara jednu točku. To rezultira glatkom bojom i gradacijom koja se obično vidi samo na visokokvalitetnim tiskarskim strojevima.

Dotrix Transcolor koristi tiskarska bojila Agfa Graphic Agorix Nova, koja su različita od standardnih ink jet tiskarskih bojila. Uz slične karakteristike kao one UV ofsetnih tiskarskih bojila, one su otporne na grebanje, razmazivanje i vodu. Mogu se nanositi na bilo kakav standardni papir uz sjaj i blistavost kakav daju tiskarska bojila za tisak časopisa. Mogućnost korištenja standardnih papira dodatno smanjuje trošak po primjerku.

Tiskarska boja Agorix Nova i drop-on-demand ink jet tehnologija kombiniraju se s nelinearnim (stohastičkim) rastriranjem kako bi se postigla vidljiva rezolucija od 900 dpi. Rezultat je razina kvalitete boje koja se ne može naći u drugim printerima velike brzine.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: