« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2012

Aroma omotač – najbolji čuvar (okusa) čajeva

Među prvima na hrvatskom tržištu Podravka d.d. uvela je polipropilenske aroma omotače koji brižljivo čuvaju arome potrošačima već dobro poznatog asortimana čajeva.

Podravka čajevi nalaze se u bogatoj paleti koprivničke prehrambene kompanije gotovo četiri desetljeća. Vodeći brigu o potrebama potrošača, kao i o zahtjevima istinskih poznavatelja tog dragocjenog napitka, Podravka je cijelo to vrijeme unosila promjene u asortiman, obogaćivala okuse, dotjerivala dizajn, pri tome ne mijenjajući visoku kvalitetu proizvoda.

Velika novost – aroma omotač
Ove jeseni pripremljena je velika novost. Obnovljen je izgled ambalaže cijelog asortimana čajeva, a uz pročišćen i osvježen dizajn, među prvima na hrvatskom tržištu Podravka je uvela aroma omotače. Voćni čajevi (Brusnica, Borovnica, Šipak, Šumsko voće, Jagoda s vanilijom te Aronija i crni ribiz) stigli su na tržište u posebnom omotaču koji brižno čuva aromu kako bi potrošači bili sigurni da uživaju u njenoj punoj snazi. Aroma omotač izrađen je od polipropilena te, u odnosu na papirne kovertice, ima bolja barijerna svojstva i manje parametre propusnosti (koeficijent permeacije, difuzije i topljivosti plinova) pod utjecajem vanjskih čimbenika (zrak, vlaga i vodena para). Upotrebom modernije ambalaže postignuto je bolje i dugoročnije očuvanje svježine, mirisa i okusa proizvoda, za razliku od standardnih papirnih kovertica u koje je pakirana većina čajeva na tržištu. U takvom omotaču, čuvaru arome, stižu i okusi Kamilica, Rooibos te Zeleni i Indijski čaj.
Novost komercijalne ambalaže je i perforacija na okomitoj strani, radi lakšeg vađenja aroma omotača iz kutijica.
Na kutijama je privlačnim velikim slikama voća i bilja dodan element srca kao prepoznatljiv simbol Podravke, a različite boje za pojedine okuse olakšavaju izbor u bogatoj paleti voćnih, biljnih i pravih čajeva.

Novostima nije kraj
Navedenu inovaciju slijedi proširenje asortimana Podravka čajeva novim zanimljivim kombinacijama voćnih čajeva.

Izvor: Podravka d.d., Koprivnica

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: