|
PREZENTACIJE I PROGRAM |
|
|
|
|
10:00 |
POZDRAVNA RIJEČ ORGANIZATORA |
|
|
|
|
10:10 |
Ambalaža i polimerni materijali – stanje i pravci razvoja
Marica Mlinac Mišak, Patent Portae j.d.o.o., Zagreb |
|
|
|
|
10:30 |
Pregled stanja industrije plastike i gume u RH
Gordana Pehnec Pavlović; Odjel za kemiju i nemetale Sektora za industriju pri HGK, Zajednica za plastiku i gumu pri HGK, Zagreb
|
|
|
|
|
10:50 |
Polimerni nanokompoziti kao ambalažni materijali za pakiranje hrane - izazovi 21. stoljeća
Branka Pilić, Katedra za inženjerstvo materijala, Tehnološki fakultet Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu, Novi Sad, Srbija |
|
|
|
|
11:10 |
Polietilenski nanokompozitni filmovi za pakiranje hrane - rezultati istraživanja
Zlata Hrnjak-Murgić, Ana Rešček*, Ana Ptiček Siročić**, Ljerka Kratofil Krehula, Zvonimir Katančić; Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb; *Pik Vrbovec-mesna industrija d.d., Vrbovec; **Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb |
|
|
|
|
11:30 |
PAUZA |
|
|
|
|
12:00 |
Aktivna višeslojna polimerna ambalaža za pakiranje hrane
Ana Rešček, Zlata Hrnjak-Murgić*, Ljerka Kratofil Krehula*, Anita Ptiček Siročić**; PIK Vrbovec-mesna industrija d.d., Vrbovec,*Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb;** Geotehnički fakultet, Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb |
|
|
|
|
12:20 |
Ambalaža za svježu hranu - manja težina i manje otpada, a beskompromisna kvaliteta
Andrzej Kuzia, DuPont de Nemours, Poljska |
|
|
|
|
12:40 |
Aktivna i inteligentna ambalaža
Lidija Jakobek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Osijek |
|
|
|
|
13:00 |
Migracija tvari iz PET ambalaže
Nino Dimitrov, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zagreb
|
|
|
|
|
13:20 |
RUČAK |
|
|
|
|
14:20 |
Prednosti In Mould etiketa
Renata Tomerlin, Podravka d.d., Koprivnica |
|
|
|
|
14:40 |
Prednosti ambalaže od fleksibilnih materijala s dubokim tiskom i fleksotiskom
Marijan Vuica, Muraplast d.o.o., Kotoriba
|
|
|
|
|
15:00 |
Noviteti u označavanju hrane
Sanja Kolarić Kravar, Služba za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Ministarstvo poljoprivrede RH, Zagreb |
|
|
|
|
15:20 |
Svojstva i primjena filma biorazgradljivog u morskom okolišu
Mladen Šercer, Maja Rujnić-Sokele; Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb
|
|
|
|
|
16:00 |
KRAJ SAVJETOVANJA |
|
|
|
|