Zlatna Vegeta "zlatne" Zlate

Najpoznatija Podravkina marka Vegeta obilježava ove godine svoj 50. rođendan. U skladu sa zlatnom brojkom svojeg postojanja, u travnju je proizvedena jubilarna "zlatna Vegeta".
Liniju za proizvodnju svečano je u rad pustio predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak. "Podravka konstantno ulaže u nove tehnologije i unaprjeđenje Vegeta proizvoda i njihove ambalaže, a godina u kojoj smo trenutno za Vegetu je zlatna, jer 16. svibnja 1959. godine ključan je datum u povijesti Vegete. Tada je prof. Zlata Bartl zajedno sa svojim stručnim timom zabilježila recepturu Vegete onakvu kakvu je i danas koristimo. Kreirana je jedna potpuno nova kategorija na tržištu, a Vegeta je tijekom godina postala sinonim za cijelu kategoriju univerzalnih dodataka", rekao je Zdravko Šestak.
"Zlatna Vegeta" u ambalaži zapremnine 250 g i 500 g  nalazi se već na brojnim prodajnim mjestima u Hrvatskoj. Budući da je Vegeta bila inovacija u prehrambenoj industriji, korištenje plave boje na ambalaži odavalo je hrabrost marketinškog tima '50-ih godina prošlog stoljeća, jer u to vrijeme plava boja nije bila percipirana kao prehrambena boja. No upravo je plava boja ambalaže tijekom godina postala zaštitni znak robne marke Vegeta, kao i neizostavni dio kulinarske tradicije.
Datum objave: 7.7.2009., 12:20