Završeni Intergrafika i Modernpak


Na Zagrebačkom velesajmu završeni su 21. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira Intergrafika i 26. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak. Od 1. do 4. ovog mjeseca Intergrafika i Modernpak okupili su 163 izlagača iz 22 zemlje.
Na velesajmu su nastupile brojne renomirane tvrtke među kojima su: Riso, Xerox, Yosan, Roland digital, Esco, Epson, Hewlett Packard, JAC Graphics, Mitsubishi paper, Poli-Tape, Sun Chemical, Kimoto, Kompac, Presstek, Kodak, Konica Minolta, Xeikon, GUK, Mutoh, Mimaki i drugi.
Prvi put je na sajmovima Intergrafika i Modernpak održan Hrvatski dan karijera grafičke i ambalažne industrije. Cilj projekta bio je cjelovito povezivanje grafičke industrije prvenstveno institucija za edukaciju, srednjih škola,veleučilišta i fakulteta s predstavnicima gospodarstva, a što može biti životna prilika za one koji traže posao ili ga žele promijeniti.

Hrvatski dan karijera privukao je ne samo studente Grafičkog fakulteta nego i učenike srednjih škola te drugih srodnih studija. Hrvatski dan karijera privukao je najviše studente Grafičkog fakulteta kojih je na velesajam došlo više od stotinu. Iz Varaždina je stigao autobus sa 55 studenata Multimedije Varaždin.
Hrvatski dan Karijera posjetili su i studenti Učilišta Agora te više od sto učenika srednjih škola.
Tvrtke koje su se uključile u Hrvatski dan karijera izrazile su zadovoljstvo odazivom mladih ljudi zainteresiranih za rad u grafičkoj industriji. Mnogi od studenata i učenika ostavili su predstavnicima tvrtki svoje životopise.

Printera Grupa, Grafički Zavod Hrvatske, stega tisak, Rotoplast, Slobodna Dalmacija, Grafmat usluge, Man Roland Hrvatska, Zrinski Čakovec, AKD Zagreb, Radin Print, IGEPA Plana, NPGTO, Tiskara Zagreb, Print Grupa, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Red Point, Glas Slavonije, Intergrafika, Aluflexpack tvrtke koje su na ovogodišnjem Danu karijera pružile priliku svima onima koji su u potrazi za poslom da stupe u izravan kontakt s poslodavcima.

Stručni dio Intergrafike i Modernpaka privukao je veliki broj predavača koji su se svakih 30 minuta izmjenjivali na pozornici u paviljonu 5.
Posjetitelji su mogli razgledati nekoliko izložbi poput Izložbe radova studenata Grafičkog fakulteta, Izložbe radova učenika Grafičke škole, Izložbe radova studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta te Izložbe serigrafija umjetničkih radova akademskih slikara i profesora Obrtničko industrijsko graditeljske škole Zagreb u suradnji s tvrtkom „Sitopapir“ iz Zagreba.

Najuspješnijim izlagačima dodijeljene su zahvalnice, pohvale i priznanja.
Na Modernpaku je posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa dobila tvrtka Pluto iz Hrvatskog Leskovca, a na Intergrafici Grafik.Net iz Zagreba.

Intergrafiku i Modernpak razgledalo je više od deset tisuća posjetitelja.

Izvor: Zagrebački velesajam
Datum objave: 6.6.2011., 10:06