Xerox i Vortran Medical zajedničkim snagama protiv korona virusa

Tvrtke Xerox i Vortran Medical Technology udružile su snage kako bi  ubrzale i povećale proizvodnju Vortranova GO2Vent respiratora i pripadajućeg monitora za praćenje dišnih puteva (APM-Plus) za bolnicei  hitne službe koje se bore protiv COVID-19

Vortranov GO2Vent namijenjen je za hitne slučajeve, prirodne katastrofe i epidemije poput pandemije COVID-19. Respirator je za jednokratnu upotrebu i stavlja se u funkciju se u roku od nekoliko minuta. Iako GO2Vent nije zamjena za respiratore koji se nalaze u odjelima za intenzivno liječenje, često se koristi u hitnim situacijama i kolima hitne pomoći. S obzirom na nedostatak respiratora, ovi uređaji se koriste za pacijentima koji još ne trebaju ili više ne trebaju bolnički respirator, koji se tako oslobađa za drugog pacijenta.

Uz pretpostavku da će opskrba dijelovima biti stabilna, tvrtke očekuju da će brzo povećati proizvodnju s oko 40 000 respiratora u travnju na između 150 000 i 200 000 respiratora mjesečno do lipnja. U narednim mjesecima Xerox i Vortran mogli bi zajedno proizvesti milijun respiratora.

Više...
Datum objave: 6.4.2020., 9:32