Tiskari Alfa-2 certificiran Integrirani sustav upravljanja kvalitetom i okolišem


Certifikacije su provedene od strane međunarodno priznate tvrtke SGS koja je zasigurno jedna od najkompetentinijih certifikacijskih kuća u području tiskarstva. Primljeni ISO certifikati potvrda su dugogodišnjih poslovnih uspjeha i nastojanja, ali i poticaj za nova postignuća i poboljšanja proizvoda i usluga u vrlo zahtjevnom području izrade tiskanih materijala te učinkovitiji način upravljanja zaštitom okoliša.
Sustav upravljanja okolišem ISO 14001 predstavlja međunarodnu normu koja se primjenjuje dobrovoljno na sve pravne osobe i koja određuje na koji način treba upravljati poslovnim procesima  kako bi se izbjeglo zagađenje okoliša, smanjili poslovni rizici i troškovi u ovom segmentu poslovanja. Norma ISO 9001 služi kao model za upravljanje kvalitetom proizvoda i usluga. Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001 naglasak stavlja na zadovoljenje zahtjeva i očekivanja kupca, a pokriva glavne procese unutar tvrtke; od nabavke sirovina, pripreme, tiskanja, dorade, skladištenja i distribucije, osiguravajući da su svi ovi procesi vođeni u kontroliranim uvjetima.

Ovi certifikati će za tiskaru Alfa-2 značiti veću konkurentnost na domaćem tržištu i omogućiti poslovanje sa stranim partnerima.
Oba sustava ISO 9001 i ISO 14001 putem objedinjene dokumentacije tvore integrirani "Sustav upravljanja kvalitetom i okolišem" koji podliježe redovnom godišnjem nadzoru te recertifikaciji u trogodišnjim ciklusima, što podrazumijeva kontinuiran rad na unaprijeđenju sustava.

Izvor: dubrovnikportal.com
Datum objave: 22.11.2010., 8:43