Tisak je dinamična djelatnost zbog brzog razvoja tehnologije


Tiskarstvo je u obitelji Kerš prisutno već gotovo 50 godina i temelji se na višegeneracijskoj tradiciji. Za uspjeh u grafičkoj struci potrebno je stalno poštovanje pravila struke te dosljedno držanje visokih standarda poslovanja koje klijenti prepoznaju.
Tvrtka Kerschoffset d.o.o. dio je Kerschoffset grupe s tiskarskom tradicijom dugom 49 godina.
Analiza poslovanja pokazala je da je potražnja za proizvodima i uslugama grupe više nego dovoljna da se tvrtka snažnije uključi na tržište tiskarskih proizvoda te ojača svoje kapacitete.

Trendovi u tiskarskoj industriji neprestano se mijenjaju, a posebno je to vidljivo posljednjih nekoliko godina. Broj radnih naloga se povećao, naklade su se smanjile, došlo je do modifikacije cijena te se modernizacija proizvodnje i optimizacija radnih procesa pokazala nužna jer je u protivnom teško opstati i biti konkurentan na tržištu.

Cilj tvrtke bio je da se ovim investicijskim ciklusom nastavi tradicija tvrtke Kerschoffset d.o.o., koja je nasljednik obiteljske tiskare iz 1969. i koja danas upravlja nekretninama i strojevima, osigura tehnološka razina poslovanja usporediva s danas najmodernijim tiskarama koje se bave ovom vrstom poslovanja te da se pojednostavljenjem organizacije dodatno smanje troškovi i osigura fokus u proizvodnji i na tržištu. Tijekom dvije godine u tvrtki je uspješno proveden EU projekt „Proširenje kapaciteta poduzeća Kerschoffset d.o.o. ulaganjem u opremu“, čija je ukupna vrijednost 36.870.185,05 HRK, a razdoblje provedbe Projekta bilo je od 14. prosinca 2016. pa sve do 14. srpnja 2018., kada je predviđen njegov završetak. Financiranje Projekta provedeno je, osim dijela financiranog preko Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, uz veliki angažman vlasnika vlastitim sredstvima te sredstvima komercijalne banke.
Novi strojni park omogućit će tvrtki Kerschoffset širenje poduzeća na nova tržišta novim proizvodima i uslugama

Strojevi koji su nabavljeni Projektom:
  1. Peterobojni tiskarski offset stroj s agregatom za lakiranje KBA 105 PRO-5+L FAPC
  2. Osmerobojni tiskarski offset stroj s opcijom obostranog tiska KBA Rapida 106-8 SW4 SPC
  3. Kombinirani stroj za savijanje araka Horizon AFC – 746F 2 komada
  4. Stroj za uvezivanje žicom (klamanje) Muller Martini PRESTO II
  5. Automatski brzorezač za konturna izrezivanja s izbijanjem otpada YAWA TD 1060 S
  6. UV osvjetljivač za offsetne ploče s Auto loaderom i mostom Cron UV CTcP te razvijačicom
  7. Brzorezač visokog učinka Perfecta 11 premium line s podizačem 2 komada
  8. Električni viličar za visoko podizanje JUNGHEINRICH EJC 216  i Univerzalni viličar JUNGHEINRICH DFG 316
  9. Ostali strojevi, oprema, informatička oprema i softver.
Novi strojni park omogućit će tvrtki Kerschoffset d.o.o., uz znatno niže troškove proizvodnje te veću brzinu rada, širenje poduzeća na nova tržišta novim proizvodima i uslugama (poput proširenja ponude izrade štancanih ambalažnih proizvoda).

Provedba Projekta  u cijelosti rezultirat će do kraja 2020. godine zapošljavanjem 30 novih djelatnika, izuzetnim povećanjem prihoda od preko 40% (od prodaje na domaćem tržištu i od izvoza), a sve to uz doprinos jačanju regionalne konkurentnosti kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva te stvaranju novih radnih mjesta.

Datum objave: 1.6.2018., 14:36