Slovenska gradnja tvornice papirne ambalaže u Srbiji

Zbog povoljnih kreditnih linija Investicijsko-razvojne banke Republike Srbije, slovenska tvrtka Depal i njihov njemački partner spremni su za izgradnju tvornice papirne ambalaže u Banja Luci ili Laktašima uložiti oko 2,3 milijuna eura.


Sredinom rujna Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srbije obavijestilo je javnost o zajedničkim planovima tvrtke HIB iz Slovenije i tvrtke Depal iz Srbije za izgradnju tvornice za proizvodnju ambalaže od otpadnog papira na području Banja Luke ili Laktaša.

Mogućnost korištenja kreditnih linija Investicijsko-razvojne banke Republike Srbije razlog su opredjeljenja HIB-a za izgradnju tvornice na toj lokaciji.

Igor Bizjak, direktor tvrtke HIB iz Kranja, istakao je u razgovoru s predstavnicima resornog ministarstva Republike Srbije da su u suradnji s Depalom i njemačkim partnerom spremni u taj projekt uložiti oko 2,3 milijuna eura.

Pomoćnik ministra industrije Đuro Grbić rekao je da je to ministarstvo spremno pružiti podršku projektu kojim se otvara mogućnost zapošljavanja oko 100 radnika i, ujedno, regulira pitanje korištenja otpada.

 

Datum objave: 2.10.2009., 8:09