Priznanja za IFRAREDDESIGN

Na 37. međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda, koja se održavala u Ženevi početkom travnja, inovacija INFRAREDESIGN autora dr.sc. Ivane Žiljak, dr.sc. Klaudia Papa i dr.sc. Jane Žiljak Vujić osvojila je Zlatnu medalju i posebno priznanje Ocjenjivačkog suda te Veliku nagradu Grada Ženeve.
Ukupno je dodijeljena 51 nagrada. Autori su na izložbi nastupili s Udrugom inovatora Hrvatske na inicijativu Dizajn centra Hrvatske gospodarske komore.

Na 12. međunarodnoj izložbi industrijskog vlasništva Arhimed, koja se također početkom travnja održavala u Moskvi, inovaciji INFRAREDESIGN dodijeljena je Zlatna medalja. Autori inovacije nastupili su u Moskvi s Hrvatskim savezom inovatora i Savezom inovatora Zagreba. Hrvatski inovatori osvojili su na ovoj izložbi pet zlatnih, šest srebrnih medalja i četiri diplome Ruspatenta, te pet medalja Laureat Arhimeda i 14 posebnih nagrada.

Inovacija INFRAREDESIGN je već osvojila Zlatnu medalju i nagradu za najboljeg domaćeg izlagača na 33. hrvatskom salonu inovacija INOVA 2008. U ožujku 2009. predstavljena je i na izložbi u Centru za dizajn HGK te na godišnjoj skupštini Hrvatske akademije tehničkih znanosti.
Datum objave: 7.7.2009., 12:16