Poslovna etika među bosanskohercegovačkim tiskarama


Članovi Odbora Grupacije grafičke industrije Vanjskotrgovinske komore BiH na sjednici koja je održana sredinom listopada u  prostorijama tiskare Grin u Gračanici prihvatili su Poslovnik o radu Odbora kojim se definiraju prava i obveze članica, pripremanje i sazivanje sjednica, način rada i red tijekom sjednica.

Članice su podržale inicijativu predsjednika Grupacije o potrebi unaprjeđenja međusobne suradnje u području servisiranja postrojenja, razmjene informacija o nedostatnim i raspoloživim rezervnim dijelovima i opremi koja može biti od koristi nekoj drugoj tiskari.

Dogovoreno je da se u Informativnom biltenu grafičara pokrene posebna rubrika "ponuda-potražnja", gdje će tvrtke dostavljati informacije o raspoloživoj i deficitarnoj opremi i rezervnim dijelovima.

Odbor je jednoglasno prihvatio donošenje kodeksa poslovne etike među tiskarama, prije svega da bi se istaknule tiskare koje korektno posluju, posebno u realizaciji poslova koje dobiju na temelju tendera, kao i one koje neopravdano snižavaju cijene i stvaraju nelojalnu konkurenciju.

Kodeks je objavljen na internetskoj stranici Vanjskotrgovinske komore BiH u okviru Grupacije grafičke industrije te u Informativnom biltenu grafičara BiH u izdanju Vanjskotrgovinske komore.

Datum objave: 3.11.2009., 13:44