Pobjednici natječaja za plakat Svjetskog dana industrijskog dizajna 2010


Međunarodno vijeće društava industrijskog dizajna (Icsid) je objavilo pobjednike drugog godišnjeg studenskog natjecanja za dizajn plakata Svjetskog dana industrijskog dizajna. Ivan Orin Vrkaš i Bojan Krištofić, studenti Sveučilišta u Zagrebu pobjednici su ovogodišnjeg natječaja i njihov će rad biti službeni plakat Svjetskog dana industrijskog dizajna 2010.

Nakon 16-dnevnog javnog internetskog glasovanja najviše ljudi glasovalo je za plakat Vrkaša i Krištofića. "U izradu ovog plakata utrošena je nevjerojatna količina promišljanja, kreativnosti i rada", izjavio je Brandon Gien, predsjednik žirija i član upravnog odbora Icsid-a. "Konačni rezultat savršeno ispunjava zadatak te je podsjetnik na činjenicu da je dizajn integralni dio svijeta koji nas okružuje. Ovaj nas plakat potiče da kao potrošači i krajnji korisnici budemo svjesniji cjelokupnog životnog ciklusa proizvoda te je sjajna izjava odgovornog dizajna."

Natjecanje je organizirano u sklopu proslave Svjetskog dana industrijskog dizajna koji će se održati 29. lipnja. Sudjelovala su 44 rada studenta fakulteta članova Icsid na ovogodišnju zadanu temu: "Industrijski dizajn: Humana rješenja za otporan svijet". Stručni ocjenjivački žiri je u finalnu selekciju odabrao pet radova koja je javnost ocjenjivala putem interneta.

Finalisti natječaja:
Anine Kirsten, Sveučilište Cape Peninsula, Južnoafrička Republika
Ivan Orin Vrkaš i Bojan Krištofić, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Craig van de Ruit, Sveučilište Cape Peninsula, Južnoafrička Republika
Oliver Csepella, Sveučilište Zapadna Mađarska, Mađarska
Roland Bihon, Sveučilište Zapadna Mađarska, Mađarska
 

Datum objave: 1.6.2010., 15:47