Pivo Elephant – 50 godina


Čuveno pivo Elephant, poznato po etiketi na kojoj se nalazi mali tirkizni slon okružen gustom džunglom, ovih je dana proslavilo 50. rođendan.
Pivovara Carlsberg ima dugačku tradiciju proizvodnje promotivnih postera koji vjerno prate aktualne trendove. Kad je angažiran jedan od najpopularnijih danskih dizajnera Kjeld Nielsen da osmisli simbol koji se može koristiti u oglašavanju piva, on je predložio malog plavog slona koji je sličio ilustracijama iz dječjih knjiga.

Plavi slon je ubrzo postao omiljeni simbol koji je bio u širokoj upotrebi više od deset godina. Rad Kjelda Nielsena pripada među najoriginalnije promotivne materijale u povijesti Carlsberga, a danas ga brojni umjetnici i grafički dizajneri smatraju ikonom dizajna.

U povodu proslave pedesetogodišnjice tog piva, napravljene su nove emajlirane oznake s Nielsenovim plavim slonićem. Carlsberg Elephant se i dalje proizvodi u Carlsbergovoj pivovari u Danskoj i izvozi diljem svijeta, a neka tržišta proizvode vlastiti Carlsberg Elephant na lokalnoj razini po originalnom receptu.

Carlsberg Elephant je 2006. godine dobio najveće priznanje Međunarodnog instituta za ocjenjivanje ukusa i kvalitete u Briselu.
Datum objave: 22.12.2009., 10:17