Otvorena izložba o industrijskoj baštini Podravke


U Galeriji Koprivnica je 9. studenog 2018. godine svečano otvorena izložba "PODRAVKA – INDUSTRIJSKA BAŠTINA".


U kratkom programu otvorenja izložbe, okupljenoj su se publici obratili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, autorica i kustosica izložbe Draženka Jalšić Ernečić, prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša te direktor poslovnog programa Kulinarstvo kompanije Podravke d.d. Krunoslav Bešvir, a izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

Radi se o studijskoj izložbi najstarije ambalaže i industrijske fotografije iz dviju muzejskih zbirki odjela umjetnina u Muzeju grada Koprivnice, Zbirke grafičkog i produkt dizajna i Zbirke fotografija i foto albuma, uz posudbu određenog broja predmeta iz podravkinog Muzeja prehrane. Jedinstvena muzejska građa po prvi put je predstavljena javnosti u godini u kojoj Podravka obilježava 60 godina svojih ikoničkih proizvoda. Muzejski predmeti iz dviju muzejskih zbirki predstavljaju početke Prehrambene industrije Podravka, industrijske fotografije i dizajna ambalaže sredine 20. stoljeća te poslijeratnog pionirskog razvoja komercijalne komunikacije i marketinga u Hrvatskoj.

Namjera i cilj projekta bili su u mnoštvu "anonimnog" materijala sredine 20. stoljeća utvrditi i izdvojiti imena autora, dizajnera i fotografa, koji su u prvim desetljećima postojanja tvornice oblikovali vizualni identitet Podravke.

Više


Datum objave: 10.11.2018., 8:50