Otvorena izložba CROPAK 2004. – 2008.

U organizaciji tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba i Centra za dizajn Hrvatske gospodarske komore te u suradnji s Institutom za ambalažu i tiskarstvo, stručnim časopisom Ambalaža i Zajednicom ambalažera Hrvatske gospodarske komore, jučer je otvorena izložba CROPAK 2004. – 2008. u izložbenom p
Izložbu su uvodnim govorom otvorili Luka Mjeda, direktor Centra za dizajn, Drena Milijević, direktorica tvrtke Tectus d.o.o., Dean Vranić, glavni kreativni direktor Imago reklamne agencije i Vesna Tanta–Trnokop, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore. "Ovo je prilika za prezentaciju najbolje ambalaže na hrvatskom tržištu, koja je pet godina nagrađivana na festivalu FEST.A CROPAK. No najbolju ambalažu nije lako izabrati", kazala je Drena Milijević, dodavši kako je ishod izbora vrlo značajan za gospodarstvo i dizajnere. "Vrijednost ove nagrade najbolje dokazuje 2006. godina, kada je dobitnik CROPAK-a dobio Worldstar - svjetsku nagradu za najbolju ambalažu", zaključila je direktorica Tectusa d.o.o.

Na izložbi su predstavljeni dobitnici CROPAK nagrada za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu u razdoblju od 2004. do 2008. godine, u kategorijama:
  • Tehnička izvedba ambalaže
  • Ambalaža hrvatskog proizvoda/serije
  • Ambalaža inozemnog proizvoda/serije
  • Ambalaža s prepoznatljivim vizualnim identitetom Hrvatske
  • Dizajn ambalaže, displeja i etikete hrvatskog proizvoda/serije (grafički i industrijski)
  • Prototip
  • Eko CROPAK
  • CROPAK godine

Cilj izložbe je retrospektiva dobitnika tijekom pet godina, ali i prezentacija vrijednih ostvarenja i dostignuća ambalažne industrije te potvrda slogana da je Dobar znak! CROPAK. Izložba prezentira najbolje i pruža mogućnost pronalaska novih ideja na temu ambalaže s identitetom. Također potvrđuje sposobnost vlasnika robnih marki da postave prave zahtjeve dizajnerima i proizvođačima ambalaže, koji svojim znanjem, kreativnošću i tehničkim mogućnostima uspješno slijede trendove i dokazuju visoke dosege hrvatske ambalažne industrije.
Koliko funkcionalno može biti lijepo, javnost se može uvjeriti do 27. ožujka 2009. godine u Centru za dizajn HGK u Zagrebu.

Izložbu je postavio naš priznati dizajner sa značajnim ostvarenjima i u području dizajna ambalaže Dean Vranić, glavni kreativni direktor IMAGO reklamne agencije d.o.o. iz Zagreba. Nakon zagrebačke "premijere", namjera je izložbu postaviti i u drugim gradovima Hrvatske.
Datum objave: 12.3.2009., 15:47