Novi vlasnik Istragrafike


British American Tobacco (BAT) izvijestio je u četvrtak da je za svoju tvrtku koja proizvodi ambalažu Istragrafiku iz Rovinja pronašao strateškog partnera - A&R Carton Austria, dio AR Packaging grupe.

Tvrtka British American Tobacco, koja je preuzela TDR prije nešto više od tri godine, uspješno je završila proces pronalaska strateškog partnera za tvrtku Istragrafika d.d., koji će omogućiti njezin daljnji razvoj u industriji ambalaže.

"A&R Carton Austria je postao 100-postotni vlasnik dionica Istragrafike, a AR Packaging grupa će u potpunosti konsolidirati kompaniju s 1. siječnjom 2019.", navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznosi vrijednost transakcije.

AR Packaging zadržava dosegnuta prava zaposlenih te sve ugovore Istragrafike prema partnerima.

"Pošto BAT nema ambalažnih kompanija ni na jednom tržištu osim u Adria regiji, uvjereni smo da će novi strateški partner iskoristiti puni potencijal tvrtke", izjavio je generalni direktor BAT Adria regije Antal Bekefi.
Istragrafika je u tri godine u sastavu BAT grupe bilježila sve bolje rezultate, rast proizvodnje, izvoza i zapošljavanja (ima više od 160 radnika).



Datum objave: 2.1.2019., 12:10