Novi projekt Svjetske organizacije za ambalažu (WPO)



Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) najavila je stvaranje 'WPO baze podataka o ambalaži' koja će sadržavati globalne podatke povezane s industrijom ambalaže kao što su propisi, sigurnost, tehnologija, održivost itd.

“Odlučili smo pristupiti prikupljanju važnih globalnih podataka o ambalaži.  Ovo je projekt koji je na dnevnom redu već niz godina, ali nam je uvijek nedostajalo sredstava ”, navodi predsjednik WPO-a, Pierre Pienaar.

No, zahvaljujući podršci  dugogodišnjih kineskih članova odbora WPO-a, CPF-u (China Packaging Federation - www.cpf.org.cn) i CEPI-u (China National Export Commodities Packaging Research Institute - www.pack-envi.com), odlučili smo udružiti snage i poduzeti takav pothvat zajedno s vodstvom izvršnog tima WPO-a. "

Pierre Pienaar dodaje: “Raspravljali smo o tome kako će to u početku izgledati i što predviđamo tijekom sljedećih 3-5 godina. Iako smo raspravljali o globalnim podacima poput propisa, sigurnosti, tehnologije, održivosti itd.. Odlučili smo započeti s jednostavnim, ali važnim informacijama o globalnom tržištu ambalaže. "

Prva tema koja će se istražiti u 'WPO Packaging Database’ je veličina ambalažne industrije ambalaže u zemljama članicama WPO. Sve prikupljene informacije bit će prikazane u bazi podataka WPO platforme kojom upravlja CPF / CEPI.


Datum objave: 5.5.2021., 11:21