Nestlé predstavio Institut za ambalažu i pakiranje

Prehrambena kompanija pustila je u rad Institut za ambalažu i pakiranje te najavila ubrzavanje aktivnosti za postizanje nulte stope emisija stakleničkih plinova do 2050. godine
Tvrtka Nestlé nastavlja borbu za čišći okoliš i budućnost bez plastičnog otpada. U sjedištu kompanije u švicarskom Veveyu njeni čelnici predstavili su početak rada najavljivanog Instituta za ambalažu i pakiranje, prvog takve vrste u prehrambenoj industriji.

U svom radu bazirat će se na istraživanje ambalaža za višekratno pakiranje, pojednostavljenih i recikliranih ambalažnih materijala, kao i na materijale biološkog porijekla, kompostabilne materijale te biorazgradive materijale. Inače, Nestlé je jedna od prvih tvrtki koja je potpisala New Plastics Economy Global Commitment, inicijativu koja postavlja konkretne ciljeve u uklanjanju plastičnog otpada i onečišćenja na izvoru.

Uz početak rada novog Instituta, Nestlé je najavio kako namjerava postići nultu neto stopu emisije stakleničkih plinova do 2050. godine, čime je preuzet najambiciozniji cilj Pariškog sporazuma – zadržavanje rasta globalne prosječne temperature ispod 1,5 °C. Ovako složena zadaća može se postići samo uz mnogo napora, stoga su iz kompanije najavili niz poteza za njenu realizaciju – od novih proizvoda koji istovremeno imaju bolji ekološki otisak i doprinose uravnoteženoj prehrani, do preformulacije postojećih proizvoda korištenjem klimatski prihvatljivijih sastojaka.

Tu su i pomoć pri izgradnji otpornih poljoprivrednih zajednica, inicijative u poljoprivredi s ciljem veće apsorpcije ugljičnog dioksida, zaštita šuma i korištenje energije iz obnovljivih izvora u Nestlé tvornicama, skladištima, logističkim centrima i uredima. Za usporedbu, trećina Nestlé tvornica (njih 143) već koristi 100% električnu energiju iz obnovljivih izvora, a rezultati smanjivanja emisija stakleničkih plinova u cijelom vrijednosnom lancu od 2014. godine jednaki su kao da je iz prometa isključeno 1,2 milijuna automobila.
Datum objave: 16.9.2019., 9:14