Mars, MediaCom i Go2Digital zajedno osvojili dvije Euro MIXX nagrade za digitalno oglašavanje


U okviru Interact konferencije, održane 25. svibnja, dodijeljene nagrade MIXX Europe za najbolje projekte digitalnog oglašavanja u Europi. MIXX Europe održan je u organizacji IAB Europe, vodeće europsko strukovno udruženje za digitalno oglašavanje.

Projekt hrvatskih stručnjaka iz MediaComa i Go2Digitala za brend Pedigree Dentastix osvojio je zlato u kategoriji Digitalnog vanjskog oglašavanja te srebro u kategoriji Učinkovito korištenje podataka za kampanju “Dogvertising” brenda Pedigree Dentastix.

Prvi je ovo put da medijska agencija iz Hrvatske osvaja Euro Mixx. Kampanja “Dogvertising” ujedno je i najnagrađivanija kampanja ovog natjecanja u jakoj konkurenciji vodećih globalnih i europskih brendova.

Kampanja je omogućila ciljano oglašavanje prema vlasnicima pasa razvojem algoritma koji u stvarnome vremenu obrađuje videozapis kamere, prepoznaje psa i taj signal koristi za pokretanje oglasa na ekranima vanjskog oglašavanja Go2Digital mreže. Budući da trećina populacije posjeduje psa, algoritam je utrostručio učinkovitost vanjskog oglašavanja, što je rezultiralo znatnim porastom prodaje.

Više o projektu
Datum objave: 26.5.2021., 7:51