Kodak prodao svoj flekso odjel

Eastman Kodak postigao je konačni dogovor o prodaji svojeg fleksografskog odjela (Flexographic Packaging Division) investicijskom fondu Montago Private Equity LLP. Svoje poslovanje će nastaviti kao nova, samostalna tvrtka za razvoj, proizvodnju i prodaju proizvoda za fleksotisak, uključujući i Kodak Flexcel NX sustav.

Prema najavama, vrijednost posla bit će oko 390 milijuna dolara. Kodakov flekso odjel izvrstan je primjer za razvoj tehnologija i uvođenja inovacija na tržište. U zadnjih pet godina poslovanja i razvoja, Kodakov flekso odjel posta oje značajan igrač u industriji tiska ambalaže.
Kako kažu u Kodaku, prodaja flekso divizije povećava vrijednost dionica te jača financijsku poziciju tvrtke značajnim priljevom gotovine koja tvrtki omogućuje smanjenje duga, poboljšanje strukture kapitala te omogućuje veću fleksibilnost ulaganja u ostale pokretače rasta.
Nakon završetka ove transakcije, za koju se očekuje da će biti završena u prvoj polovici 2019. godine, Kodak će se usredotočiti na daljnji razvoj Sonora ploča, ink jeta te softverskih i workflow rješenja.

Datum objave: 12.11.2018., 9:14