Izložba Vegeta 60 – paketić povijesti

Izložba Dizajn i evolucija Vegete od 1959. do 2019.prema kustoskoj koncepciji Draženke Jalšić Ernečić, donosi pregled šest desetljeća grafičkog dizajna i dizajna ambalaže jednog od najslavnijih hrvatskih brendova – Podravkine "Vegete".

Zanimljiva, prava "domaća" izložba "Vegeta 60 – Paketić povijesti: dizajn i evolucija Vegete od 1959. do 2019" bit će otvorena u Noći muzeja, u petak 31. siječnja od 19 sati do ponoći u zagrebačkoj HDD galeriji.

Izložba prema kustoskoj koncepciji Draženke Jalšić Ernečić, donosi pregled šest desetljeća grafičkog dizajna i dizajna ambalaže jednog od najslavnijih hrvatskih brendova – Podravkine "Vegete".

Osim 60 muzejskih primjeraka ambalaže za Vegetinih 60 godina, izložba sadrži i veliku količinu arhivskog materijala, fotografija, starih reklamnih spotova, isječaka iz legendarnih "Malih tajni velikih majstora kuhinje" i tekstova koji oživljavaju priču o brendu s kojim su živjele generacije.

"Vegeta 60 – Paketić povijesti" temelji se na priči o dizajnu ambalaže i grafičkom dizajnu jedne od zasigurno najpoznatijih i najdugovječnijih brendova prehrambene industrije u Hrvatskoj. U svojoj osnovi temelji se na muzejskoj priči o predmetima koji se čuvaju u Zbirci grafičkog i produkt dizajna Muzeja grada Koprivnice, zbirci ambalaže Muzeja prehrane Podravka te na predmetima sačuvanima u službi Ambalaža i dizajn, odnosno Marketingu Podravke.
Datum objave: 30.1.2020., 21:06