Istarski proizvođač ambalaže najavio nova ulaganja


AR Packaging Croatia najavila ulaganje veća od 5 milijuna eura u strojeve i opremu.
Enis Kancelir: "Proizvodnja u modernoj tvornici u Kanfanaru odvija se kontinuirano u tri smjene, često i subotom. Narudžbe su popunile naše kapacitete mjesec dana unaprijed. Vrijedni zaposlenici su u prvom dijelu godine napravili izniman rezultat i postigli cilj kao i pripadajuće stimulativne nagrade. U proteklim mjesecima nije bilo smanjivanja radne snage niti odlazaka iz tvrtke."

AR Packaging Croatia iz Kanfanara, bivša Istragrafika, i u teškim vremenima za gospodarstvo Istre i Hrvatske kreće s investicijskim ciklusom već u kolovozu ove godine. Najveći proizvođač komercijalne kartonske ambalaže u Hrvatskoj i regiji, radi poboljšanja rezultata poslovanja, donio je planove proširenja svojih kapaciteta i pružanja dodatnih usluga zahtjevnim kupcima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tvrtka zapošljava više od 130 zaposlenika i svoje proizvode izvozi u više od 10 europskih zemalja. Svojom ambalažom krasi brandove poznatih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu. Neki od većih kupaca su: Heineken, Kraš, Hipp, Podravka, Belupo, BAT i mnogi drugi. U protekloj 2019 godini ostvarila je rast proizvodnje od 7% i proizvodnje te preradila preko 8.000T kartona.

„Otežano poslovanje zbog pandemije Covida -19 odrazilo se djelomično i na našu tvrtku. Prvenstveno se to osjetilo kod kupaca iz konditorske i kozmetičke industrije. Naša je snaga u tome da imamo diverzificirani portfolio kupaca iz različitih industrija i tržišta. Tako imamo kupce iz duhanskog, prehrambenog, farmaceutskog, kemijskog i kozmetičkog segmenta. Vrlo je rijedak scenarij da u svim industrijama bude pad proizvodnje. Pokazalo se da su neki kupci i industrije imali pad, dok smo kod ostalih bilježili rast. To nam je omogućilo da imamo stabilne prihode. Naravno da nas ne veseli stanje u gospodarstvu i vrlo smo oprezni u predviđanjima.” - kaže Enis Kancelir, direktor AR Packaging Croatia, i dodaje: „Proizvodnja u modernoj tvornici u Kanfanaru odvija se kontinuirano u tri smjene, često i subotom. Narudžbe su popunile naše kapacitete mjesec dana unaprijed. Vrijedni zaposlenici su upravo u prvom dijelu godine napravili izniman rezultat i postigli cilj kao i pripadajuće stimulativne nagrade. U proteklim mjesecima nije bilo smanjivanja radne snage niti odlazaka iz tvrtke. Poslovanje je vrlo stabilno. ”

Nova investicija usmjerena je u nabavu i instalaciju modernog stroja za tisak sa 8 boja, segmentnim lakom i UV tehnologijom. To će omogućiti veću efikasnost procesa i postizanje dodatnih kapaciteta. Cilj je rast u sljedećem razdoblju za više od 20%. To je najzačajnija investicija u proteklim godinama. Također, koncem 2019 u tvornici je uspostavljen novi jedinstveni IT sustav Grupe.

Važnost ambalaže:
Ambalaža je strateški proizvod bez koje nije moguće proizvesti  niti  plasirati proizvode u trgovačke lance. U trenutku pojave koronavirusa došla je do izražaja i potreba za sigurnim i higijenskim pakiranjem tijekom pandemie. Sigurno i higijensko pakiranje može spasiti živote tijekom krize poput pandemije koronavirusa. Svojim visokim standardima moderna industrija ambalaže kvalificirana je da nudi kutije i kompletnu paletu proizvoda koji pomažu u ograničavanju širenja pandemije. Zdravlje je još više na umu svih ljudi tijekom tekuće krize s koronavirusom. U ovoj je situaciji ključno održavati učinkovit lanac opskrbe lijekovima i drugom potrebnom robom. Dobro dizajnirana ambalaža održava medicinske proizvode čistima i sterilnima te osigurava sigurnu isporuku pripremljene hrane, svježe hrane, mlijeka u prahu za novorođenčad i još mnogo toga. Glavni je prioritet za ambalažnu industriju da i dalje isporučuje optimizirano pakiranje. Na ovaj način zdravstvo održava mogućnost pružanja skrbi, supermarketi ostaju u potpunosti opskrbljeni i potrošači mogu kupiti hranu za iznošenje. Kao lider u izradi komercijalne kartonske ambalaže u regije, AR Packaging Croatia je brzo implementirala dodatne mjere opreza zbog koronavirusa te nastavlja opskrbljivati svoje kupce, a time i služiti društvu na najbolji mogući način. Rješenja za pakiranje pružaju važne funkcije danas, a također su osmišljena da zadovolje potrebe održivosti za dane i godine koje dolaze.


******************************
AR Packaging Croatia, bivša Istragrafika iż Kanfanara, članica je AR Packaging Grupe, jedne od vodećih europskih Grupa u sektoru ambalaže s neto prodajom većom od 900 milijuna eura, 5.500 zaposlenih i 28 tvornica u 13 zemalja. Grupa nudi jedinstveni asortiman rješenja za pakiranje iz svojih specijaliziranih pogona. Svojom širokom ponudom proizvoda i dubokim poznavanjem ambalaže na bazi kartona i fleksibilnog pakiranja tvrtkama-kupcima stvara dodanu vrijednost. Sjedište tvrtke je u Lundu, Švedska. Cilj AR Packaginga stalni je rast.
Datum objave: 13.7.2020., 11:08